REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL propune Spitalului Judeţean Constanţa să preia centrul de îngrijiri paleative pentru bolnavii de cancer

PNL propune Spitalului Judeţean Constanţa să preia centrul de îngrijiri paleative pentru bolnavii de cancer

Replica API 29 septembrie 2017 | 00:00 229

Singurul centru de îngrijiri paleative pentru bolnavii de cancer din municipiul Constanța, Casa Soarelui, a fost închis la începutul acestei luni. Închiderea lui a fost încă o palmă dată pacienților diagnosticați cu neoplasme, care se confruntă deja cu corvoada drumurilor zilnice către București, pentru ședințele de radioterapie, cu lipsa medicamentelor, cu includerea cu greutate în programul național de cancer etc.

O soluție pentru a veni în sprijinul pacienților aflați în stadii terminale ale bolii este, după cum au subliniat membrii Partidului Național Liberal (PNL) Constanța, într-o conferință de presă desfășurată, ieri, preluarea centrului de îngrijiri paleative de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Concret, reprezentanții PNL, respectiv George Muhscină, președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, și consilierul județean Dumitru Marius Enescu, au propus Consiliului Județean Constanța și Spitalului Clinic Județean de Urgență preluarea clădirii în care și-a desfășurat activitatea până în prezent Casa Soarelui. Clădirea aparține, în prezent, Direcției de Sănătate Publică Constanța, iar fundația care a deținut centru a fost desființată odată cu închiderea centrului.

E o problemă de sănătate publică și e o adevărată tragedie că foarte mulți constănțeni, care nu au nicio secție de radioterapie, acum nu mai au nici un centru de îngrijiri paleative. Din ce în ce mai mult, municipiul și județul Constanța se transformă într-un calvar pentru bolnavii de cancer. Aceștia se luptă nu numai cu boala, care de multe ori este necruțătoare, ci și cu birocrația.

Am inițiat demersuri, așa cum am promis, PNL Constanța prin parlamentarii noștri am făcut interpelări la ministerul Sănătății, le-am și depus, am menținut o comunicare permanentă cu autoritățile implicate și am ajuns la concluzia că cea mai rapidă metodă și cea mai eficientă de a rezolva această problemă ar fi preluarea imobilului la Consiliul Județean, pentru a înființa în cadrul Spitalului Județean o secție care să presteze aceleași servicii de îngrijire paleativă. Știm că fundația s-a desființat între timp, fiind singura care oferea aceste servicii din Constanța.

În acest sens, am transmis și către Consiliul Județean Constanța, ieri (n.r. 27 septembrie), o adresă prin care solicităm soluția legală și cea mai rapidă pentru a pune în funcție un centru de îngrijiri paleative la Spitalul Județean Constanța. Urmează să purtăm discuții cu Consiliul de Administrație și cu Spitalul Județean, pentru a defitiniva acțiunea printr-un proiect de hotărâre de Consiliul Județean”, a declarat George Muhscină, președintele PNL Organizația Municipală Constanța.

De altfel, așa cum a punctat consilierul județean Dumitru Marius Enescu, Spitalul Județean Constanța preluat, în anii trecuți, spitalele de la Agigea și Eforie, „se împiedică acum de o clădire mică!”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL-istii au o relatie foarte apropiata cu Spagoveanul Teodosie , ca tot au afectiuni elective identice sau , asemanatoare . La cat a furat securistul Mache , poate sa sara , pentru capital politic , si in sprijinul ideilor unor fosti colaboratori si actuali parteneri ...
0
0
Hai sa ne facem ca zicem fara sa stim legea
0
0
Hai sa ne cacam pe noi cu asa liberali.Cu dealde Chitac ii vai si vai.Nu mai vb aici de Hutuca Bogdan.Sa mai adaugam oare alti vasnici Palaz Turcelu colonel de la PIMP.Regurgitie totala.Nuuu nici de PSD nu I-mi e rusine in frunte cu GRASA menegerul'.
1
0
S-a trezit si PNL, abia dupa ce a intervenit Robert Turcescu, de la PMP, in Parlament. Halal liberali!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108