REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PNL şi USR sesizează Curtea Constituţională în legătură cu modificările la Legea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor

PNL şi USR sesizează Curtea Constituţională în legătură cu modificările la Legea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor

Replica API 12 iulie 2018 | 01:03 370

Deputaţii PNL au înaintat miercuri Curţii Constituţionale a României sesizarea de neconstituţionalitate asupra modificării Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, acestui demers alăturându-se şi deputaţi ai USR.

Potrivit unui comunicat, scrie AGERPRES, PNL a solicitat CCR sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu o serie de întrebări preliminare cu privire la respectarea principiilor statului de drept, a drepturilor privind accesul la o justiţie echitabilă şi stabilitatea sistemului judiciar din România. Demersuri similare au fost iniţiate în cazul Poloniei şi Portugaliei, în raport cu Statutul magistraţilor.

Totodată, conform sursei citate, PNL reiterează solicitarea adresată CCR de a ţine cont de evaluarea Comisiei de la Veneţia asupra modificărilor aduse Legii 303/2004, respectiv de a suspenda soluţionarea cauzelor aflate pe rolul Curţii până la publicarea analizei Comisiei de la Veneţia.

"Amintim faptul că apeluri similare adresate autorităţilor româneşti au venit din partea oficialilor Comisiei Europene, ai Consiliului Europei, precum şi a principalilor parteneri strategici din UE şi NATO. Principalele modificări aduse Legii 303/2004, cu efecte nocive asupra sistemului judiciar, vizează modificarea regimului privind pensionarea magistraţilor, fapt care riscă să afecteze grav cursul proceselor aflate pe rol. Totodată, modificările aduse modului de numire în funcţiile de conducere periclitează independenţa magistraţilor, implicit garanţiile de independenţă de care ar trebui să se bucure acest corp profesional", se precizează în comunicatul liberalilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Magistratii trebuie sa plateasca pentru abuzurile pe care le fac din prostie sau cu rea intentie. Sunt platiti regeste ca sa fie impartiali dar ei se fac ca nu vad abuzurile si hotiile facute de cei protejati de statul paralel.
1
0
unde-i mama ta , o cauta romanii adevarati sa - i dea la muie , doar e profesionista ....
1
0
CCR ramane rece, la figurat vorbind, aceste presuri si slugi fidele ale unui puscarias, nu va admite nimc, absolut nimic ce il are in atrenti pe acesta. Acest puscarias , tradator de tara si aici ma refer la parlamantarii PSD care au inteles gravitatea faptelor, si spun adevarul- tradatori dragnea si tudose. Abia acum incep parlamentarii sa inteleaga nemernicia unui puscarias
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108