REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

PNL vrea să vândă România pe nimic; atacă la CCR interzicerea vânzării companiilor de stat

PNL vrea să vândă România pe nimic; atacă la CCR interzicerea vânzării companiilor de stat

Replica API 13 iunie 2020 | 00:00 1260

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut vineri că Guvernul PNL a atacat la Curtea Constituţională legea social-democraţilor care interzice vânzarea companiilor de stat pentru că liberalii vor "să vândă România pe nimic".

Marcel Ciolacu

"Germania a blocat vânzarea propriilor companii. Îşi protejează astfel societăţile în faţa firmelor străine care, pe fondul declinului masiv la bursă, le-ar putea prelua extrem de uşor! În România însă, Guvernul PNL atacă la Curtea Constituţională legea PSD care interzice vânzarea companiilor de stat. Pentru că PNL vrea să vândă România pe nimic! Un jaf sălbatic la adresa ultimelor perle ale economiei româneşti! Pentru că PNL nu-şi mai poate onora obligaţiile făcute 'prietenilor'! Pentru că PNL vrea să-şi păstreze politrucii în funcţiile bănoase din companiile de stat. PSD nu va accepta niciodată ca bunurile cele mai de preţ şi mai profitabile ale statului român să fie vândute pe nimic. O să ne batem cu ei până la capăt pentru ca CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni sau Transgaz să nu ajungă la sponsorii PNL", a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Deputaţii PNL au atacat, joi, la Curtea Constituţională a României (CCR) legea privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, care prevede, printre altele, interzicerea vânzării participaţiilor statului la societăţi şi companii naţionale.

"Grupul deputaţilor PNL a atacat la CCR legea iniţiată de PSD prin care se interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţi comerciale şi companii naţionale la care statul este acţionar. Legea nu interzice însă valorificarea activelor performante la o societate de către lichidatori, dovada că iniţiatorii legii îşi propun doar vânzarea acelor active performante, cum este cazul societăţii Horticola Bucureşti, unde există conflict de interese între un iniţiator şi lichidator. Reglementarea adoptată ieri de Camera Deputaţilor constituie doar o manipulare naţionalistă pesedistă. În forma scrisă, legea nu va fi aplicabilă pe motiv că PSD a uitat să abroge prevederile legale în vigoare care permit Guvernului României să realizeze privatizări, dacă este necesar, inclusiv prin metoda vânzării de participaţii la societăţi sau companii ale statului", a anunţat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai partidul vostru a vandut tara din 89 cand va numeati fsn bai tradatorilor
0
0
Anuleaza pensiile speciale, nu mai sta pe ganduri.
4
0
Ca Nastase a vindut destul si a pus deoparte destul cit sa aibe familia lui pe 300 de ani .
2
0
Mai blanosule, mai INTERIMARULE,... Cine esti tu, ce VALOARE ai, tu vorbesti in numele partidului de hoti, mincinosi si penali, de TRADATORI ?? Voi care v-ati votat salariile triplate, pensiile speciale si legile care sa va apere furaciuni si hotii, de minciuni si tradari ?! Plecati ciumatilor. Rusine sa va fie. Ati furat destul, hahalerelor. Ati distrus, ati dezamagit.
3
0
Ai refuzat sa anulezi pensiile speciale. Ne-ai vandut unor indivizi care traiesc pe spatele nostru, din munca noastra. Rusine.
5
0
sa lasam privatii sa faca evaziune in continuare si sa trateze angajatii ca pe niste sclavi in conditiile in care le dau salariul minim pe economie. Asteptam impozitarea marilor averi si dublarea pedepselor la evaziune
5
2
Dar a mai ramas ceva nevandut ? Poate scaunele unor bugetari ....atata a mai ramas .
5
1
nu le vinde, le listeaza pe bursa bai oligofren pesedist! emani duhoare, analfabetule!
9
6
Acum nu mai vorbim de politica ci de un jaf la nivel national daca vindem ce a mai ramas din companiile de stat.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212