REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Poliţia a demarat o acţiune de prevenire a furturilor de şi din maşini

Poliţia a demarat o acţiune de prevenire a furturilor de şi din maşini

Replica API 8 august 2012 | 00:00 187

"Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!"

"Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!"

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să ţi se spargă maşina doar pentru casetofonul lăsat înăuntru? Câţi dintre cunoscuţii tăi s-au trezit cu maşina furată? Dacă ai avut de-a face cu o situaţie de genul, Serviciul de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Secţia 2 Poliţie Constanţa îţi sare în ajutor şi te învaţă cum să previi aceste evenimente neplăcute. O acţiune în acest sens a fost demarată în zona Dacia, marţi, începând cu orele 10.00, şi va continua până la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii încercând să atragă atenţia şoferilor asupra riscurilor la care se expun dacă lasă geamul deschis sau dacă îşi lasă în maşină bunuri de valoare. Nu numai şoferii au fost cei vizaţi, ci şi simplii trecători care au fost rugaţi să fie foarte atenţi şi să sune la numărul 112 imediat ce au sesizat infracţiunea în curs.

În timpul acţiunii de prevenire, poliţiştii au dat şi peste un personaj puţin comic. Un vârstnic, mai că i-a luat la rost pe oamenii legii: "Ce e cu hârtia asta? Dacă o pun în geam nu se mai atinge hoţul de ea?" , i-a întrebat într-un mod foarte comic pe poliţişti. Pentru a vedea în ce situaţie ne aflăm în judeţul Constanţa şi dacă rata de furturi din autoturisme şi din autoturisme a scăzut, sau a crescut, "Replica" a obţinut situaţia statistică pe ultimile luni. "Dacă în anul 2011 aveam 730 de cazuri de furturi din autoturisme, în primul semestru al anului 2012 avem 620 de astfel de infracţiuni", au precizat reprezentanţii IPJ. Cât despre furturile de autoturisme, situaţia este următoarea: "În 2011 aveam înregistrate 91 de astfel de cazuri, iar în primele 6 luni din anul 2012, ne-am confruntat cu 53 de astfel de cazuri". "Unii poate se grăbesc şi uită GPS-ul pe bordul maşinii sau chiar telefonul. Este foarte important să nu lase absolut nimic în maşină. Şi o sacoşă uitată în autotursim cu o simplă carte este un punct de alarmă pentru infractori. În general maşinile de lux sunt cele vizate de hoţi, dar e mult mai greu să le spargă pe acelea pentru că au uşile ramforsate aşa că se reorientează spre cele care sunt mai uşor de deschis cu levierul sau cu tija metalică, acestea fiind bineînţeles maşinile mai uzate, mai vechi de 2005-2006", atenţionează poliţiştii. Pe timpul sezonului estival, s-au înregistrat în jur de 100 de cazuri de furturi auto, de cele mai multe ori fiind vizate maşinile turiştilor aflaţi pe litoral, turişti care îşi lasă, din inconştienţă, maşinile deschise sau bagajele la vedere. Din fericire, aproape toate cazurile sesizate au fost soluţionate. Pentru ca pe viitor să nu vă mai confruntaţi cu astfel de situaţii neplăcute, politiştii recomandă parcarea autoturismelor în locuri luminate, asigurarea acestora cu sisteme de alarmă, înlocuirea butucului dacă aţi pierdut cheile, verificarea geamurilor pentru a nu fi lăsate deschise şi verificarea portbagajului şi a sistemului de închidere înainte de părăsirea autoturismului, dar mai ales nelăsarea obiectelor de valoare în habitaclu acestuia.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108