REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Poliția LOCALĂ Constanța va fi DOTATĂ cu UNIFORME NOI

Poliția LOCALĂ Constanța va fi DOTATĂ cu UNIFORME NOI

Replica API 4 ianuarie 2021 | 00:00 3491

Primăria Constanța a cumpărat uniforme noi pentru polițiștii locali, achiziția fiind motivate prin faptul că vechile uniforme s-au uzat, ”ceea ce duce la diminuarea respectului de sine pe care trebuie să-l aibă un polițist local”.

Primăria Constanța a atribuit pe 17 noiembrie 2020 un contract privind achiziția de uniforme pentru polițiștii locali, în urma unei proceduri simplificate la care au depus oferte trei firme.

”Având în vedere durata maximă de uzură (1/2 an, 1 an, respectiv 2 ani) a unor articole din care se compune uniforma de serviciu a polițiștilor locali și pentru buna desfășurare a activităților specifice, este necesară achiziţia de articole din uniformă pentru personalul existent”, se arată în documentația de atribuire.

Municipalitatea explică faptul că prin uniformele noi polițiștii locali își pot impune autoritatea față de cetățenii Constanței.

Astfel, potrivit caietului de sarcini, ”achiziția de uniforme de poliție va asigura buna desfășurare a activităților specifice polițiștilor locali, autoritatea acestora fiind recunoscută de către cetățeni prin imaginea lor”.

De asemenea, primăria arată că uniformele uzate duc la ”diminuarea respectului de sine pe care trebuie să-l aibă un polițist local”.

”La momentul de față personalul din cadrul Direcției Generale Poliția Locală se confruntă cu o lipsă a unor articole din componența uniformei, deoarece acestea s-au deteriorat și au depășit durata maximă de uzură, ceea ce duce la diminuare respectului de sine pe care trebuie să-l aibă un polițist local”, se mai arată în motivarea achiziției.

Primăria Constanța

Ce obiecte de îmbrăcăminte s-au cumpărat

Contractul presupune achiziția a 400 de perechi de pantaloni de vară, 200 de șepci de vară cu emblemă, 130 de șepcuțe cu cozoroc, 204 cravate, 400 de cămăși bluză cu mânecă lungă, 400 de cămăși bluză cu mânecă scurtă, 200 de cămăși simple, 400 de tricouri polo, 200 de scurte vânt, 200 de pulovere, 200 de perechi pantofi de vară 200 de perechi pantofi iarnă, 200 de perechi bocanci, 400 de epoleți, 130 de fesuri, 85 de costume intervenție vară, 85 costume intervenție iarnă, 85 perechi pantaloni intervenție vară, 85 perechi pantaloni intervenție iarnă, 92 perechi mănuși albe și 200 de ecusoane metalice.

Obiectele de îmbrăcăminte au termene de garanție de un an, un an și jumătate și doi ani.

La procedura de achiziție simplificată organizată de primărie au depus oferte firmele NGM Company SRL, Tactica Outdoor SRL și Embis Arta SRL.

Câștigătoare a fost desemnată Tactica Outdoor SRL din București, reprezentată de Dănuț Avîrvarei, care va primi în schimbul noilor uniforme 349.976 lei, fără TVA.

Firma bucureșteană are încheiate contracte similar cu mai multe primării din țară și a raportat pentru anul 2019 afaceri de 4,9 milioane lei și un profit net de 43.000 lei, cu 30 de angajați.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exact ce spune un cetatean mai jos!Toti care comenteaza sigur au fost amendati de locali, toti spunem vrem o tara ca afara,,,da toti care comentati afara in uniunea europeana nu mai comentati la locali , pentru simplul fapt ca o luati in frez a mai adevarat ,,,,adica platiti in euro si daca mai comentati mai stati si pe la sectei cateva ore si cu masina ridicata!Daca politistul adevarat nu va mai baga in seama ptr faptul ca sunt cu pregatire si intocmesc doar dosare penale va baga in seama gardianul sau cum il numiti voi,,,,astia suntem noi romani,,,
3
6
Deci au inceput contractele din bani publici...vant bun fin pupa
2
0
Desfiintati localii!O adunatura de puturosi, analfabeti si obezi!La Cernavoda fac taxi cu Dusterul!
8
1
Vina este a cetatenilor care-i apeleaza, sunati la 112 daca aveti probleme , nu la locala
8
1
toti care comenteaza impotriva politiei locale sa se duca dracului . toti sunteti infractori , persoane certate cu legea . debitati numai prostii
1
8
S-ar parea ca exista vreo 200 de din astia locali.Pe unde dracu umbla,cu ce se ocupa ,ca nu ii vaezi pe nicaieri ziua,iar noaptea nici atat.Bani cheltuiti de pomana cu niste necalificati.Masini,benzina,uniforme,salarii,birouri,calculatoare si cine mai stie cate alte dotari degeaba.Nu aduc nici un folos cetenilor din banii tocati aiurea.In concluzie,desfiintati-i.
11
1
La uniformele noi le da ca bonus si putin creier?
17
3
Uniforme de gardieni publici trebuie pt asa zisa politie locala. Astia nu sunt polistiti ci paznici cu aere de gabori.
15
3
Am crezut ca politia locala va fi dotata cu oameni noi.
13
3
Se vede o schinbare decand este PNL la guvernare
5
3
Nu sunt un laudator al pol loc si nici al pol nationale toti sunt lafel dar foarte multi dintre voi care sunteti contra ati fost sigur amendati de ei ha ha bine v au facut orice greseala trebuie sa ti o asumi vreti o tara ca n a afara respectati ma legea
4
15
Tot degeaba
9
2
mai devreme sau mai tarziu trebuie desfiintata, e neproductiva
27
3
Schimbati-le uniformele sa nu mai semene cu politia nationala, gardieni publici asta sunt handicapatii astia!!!
23
2
Le faceti cadou o uniforma noua ca au produs prin amenzi datel cu carantina vrajeala cu care ne-ati tinut in casa de sarbatori!Chiar copii dinConstanta nu meritau si ei de sarbatori un spatiu amenajat gen taramul acela ,,magic "din tara piticilor, un patinoar si altele!
13
0
De ce exista astia? Care este scopul lor? De ce sunt platiti din banii mei?
23
0
Nu uniforma lipsea, ci creierul
30
0
Ce scrie pe ele, Gardieni Publici? Asa ar fi corect...si inca ceva: la scoala cu ei, habar nu au pe ce lume sunt, doar figuri si aere
32
2
Sa nu uitat sa le dati mai multa benzina, ca sa se plimbe si mai mult pe bd Tomis, in timp ce barurile din centru sunt pline, da?
25
1
Dar nu aveau uniforme!?? De ce le schimbati in an de criza??
20
1
Datile casti si pelerine ca in curand o sai scuipe lumea, oligofreni si imputiti
30
1
Mai bine se desfinta adunatura asta de inculti.
37
3
Nu ca la Politia Nationala, nu gasesti trei politisti echipati la fel...fac pariu!!
10
9
Mai ieftin era sa-i desfinteze.
39
3
3 sferturi din baietii astia, merg cu turma! Trimiteti i la cursuri de perfectionare, sa li se toceasca pantalonii in genunchi, nu gecile in coate, de la stat cu ele pe chederele usilor din fata! O sa vina o vreme cand o sa aveti de indeplinit, mult mai multe activitati si o sa stiti o pwla, ca astia de la nationala, nu va arata! Asa ca investiti in ei, nu in boarfe! Amirale, n ai creier deloc! S a atrofiat!
28
3
Asa e,haina il face pe om.
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468