REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţiştii au „urmărit” constănţenii în parcări, să-i înveţe cum să-şi ferească maşinile de hoţi

Poliţiştii au „urmărit” constănţenii în parcări, să-i înveţe cum să-şi ferească maşinile de hoţi

Replica API 13 aprilie 2016 | 00:00 240

Acţiuni de prevenire

Acţiuni de prevenire

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la data de 12.04.2016 au desfăşurat o serie de activităţi informativ - preventive în parcările situate în zona centrală a municipiului Constanţa, în domeniul prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, a furturilor de sau din autoturisme, conform programelor, proiectelor şi campaniilor aflate în derulare. Cu această ocazie, poliţiştii au informat cetăţenii că o parte importantă a furturilor de sau din autoturisme sunt comise pe fondul lipsei de precauţie şi a neluării celor mai elementare măsuri de siguranţă.

Astfel, cetăţenilor li s-a adus la cunoştinţă faptul că, multe furturi de sau din autoturisme sunt săvârşite în mod spontan, favorizate de oportunităţile create de neatenţie sau neglijenţă. O cheie lăsată în contact, un bun lăsat la vedere în interiorul maşinii, o portieră lăsată deschisă atunci când părăsiţi autoturismul, îi determină pe infractori să acţioneze.

Participanţilor la trafic li s-au oferit sfaturi privind asigurarea autoturismului cu un sistem de alarmă performant, deoarece în majoritatea cazurilor acesta costă mai puţin decât paguba suferită în urma furtului maşinii, parcarea acestuia într-un loc care să fie vizibil din locuinţa acestora şi pe cât posibil în locuri iluminate corespunzător şi circulate intens.

Li s-a indicat să acorde o atenţie deosebită în situaţia în care cheile au fost pierdute sau sustrase şi să schimbe imediat sistemele de siguranţă. Scopul acestor campanii de prevenire constă în informarea participanţilor la trafic cu privire la măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt, înşelăciune, prin oferirea unor sfaturi şi recomandări din partea poliţiştilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108