REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţiştii detaşaţi pe litoral mănâncă de 13 lei pe zi, în timp ce ofiţerii de la Corpul de Control se cazează la hotel de lux

Poliţiştii detaşaţi pe litoral mănâncă de 13 lei pe zi, în timp ce ofiţerii de la Corpul de Control se cazează la hotel de lux

Replica API 16 august 2013 | 00:00 169

Adresă către ministrul Radu Stroe:

Adresă către ministrul Radu Stroe:

Agenţii de poliţie continuă să-şi exprime nemulţumirile, tocmai în ideea de a-şi face dreptate. După episodul cu cercetările disciplinare, efectuate, spun ei, în mod abuziv, evenimente relatate şi de oameni ai legii din Constanţa, iată că de această dată a venit vorba despre poliţiştii detaşaţi pe litoral, pe timp de vară. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să trăiască cu 13 lei pe zi, pe când ofiţerii din cadrul Corpului de Control se "lăfăie" cu 300 de lei.

"În timp ce agenţii de poliţie, detaşaţi pe litoral, sunt cazaţi în spaţii refuzate de turişti din cauza condiţiilor şi sunt nevoiţi să-şi împartă diurna, de 13 lei, pentru 3 mese pe zi, ofiţerii Corpului de Control se lăfăie în hoteluri de 300 lei camera pe noapte", susţine Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Totul se leagă de faptul că mai mulţi ofiţeri, din cadrul Corp Control, au mers în ţară, pentru a efectua anumite verificări, iar ei ar fi beneficiat de nişte condiţii de cazare excelente. "În timp ce organizaţia sindicală luptă pentru discriminarii cu privire la chirie, sporuri, modificarea condiţiilor de decontare a cheltuielilor de transport, reprezentanţii M.A.I. invocă lipsa banilor. Dar oare cei 36 de ofiţeri, care au cheltuit 25.000 de euro pe cazare la un hotel privat, în timp ce hotelul Colina din Cluj, care aparţinând ministerului, stă gol, de unde au avut acest buget?! Probabil există bugete paralele, unul la vedere, care este mai tot timpul epuizat şi unul de "culise" care este inepuizabil şi care este folosit doar pentru satisfacerea "comenzilor" politice din minister. Ca urmare a acestor date obţinute, constatăm, din nou, că lucrătorii Corpului de Control acţionează la comandă, iar singurul obiectiv pe care îl urmăresc, de fiecare dată, este acela de a da jos pe cineva din funcţie, de a schimba şefi care nu respectă doctrina "partidului" sau care nu mai au coloratura necesară ocupării unor funcţii. Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au remis o adresă ministrului Radu Stroe prin care a sesizat în detaliu toate neregulile constatate cu ocazia acestui control, iar acum aşteptăm să vedem dacă se va declanşa procedura administrativă de recuperare a sumelor cheltuite cu titlu de cazare", reclamă agenţii de poliţie, pe site-ul sindicatului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108