Pompierii constănțeni, puşi pe drumuri de o alertă falsă!
Pompierii constănțeni, puşi pe drumuri de o alertă falsă!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAlertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție poate fi pedepsită cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau prestarea de la 200 la 400 de ore de activități în folosul comunității. Dar asta se poate întâmpla doar în cazul în care individul care a sunat la numărul de urgență 112 este prins. Frecvent, pompierii militari ISU se confruntă cu apeluri false, și de multe ori constată că apelul nu se confirmă. O astfel de întâmplare a avut loc și în cursul serii de duminică, 2 octombrie a.c., în Portul Constanța.
În cursul serii de duminică, 2 octombrie a.c., pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Portul Constanța, Dana 66. O persoană a sunat la 112 spunând că a căzut de pe o macara din Port și apoi aceasta nu a mai răspuns la apelurile salvatorilor. La fața locului au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, descarcerare și acordarea asistentei medicale de urgență și un echipaj SMURD B2 de la Detașamentul Port. De asemenea, o ambarcațiune ARSVOM s-a deplasat în sprijin, în Dana 66, pentru a efectua căutări în apă.
Totul s-a dovedit a fi alarmă falsă!
„În urma căutărilor efectuate împreună cu echipajele de poliție și angajați aflați în Dana 66, danele Oil Terminal și danele Chimpex, nu a fost identificată nicio persoană căzută de pe macara și nici nu a fost semnalată dispariția vreunei persoane.“, au transmis reprezentanții ISU.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News