REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ponta: Am aflat de la SPP că Băsescu folosea deja piscina de la Vila Dante şi a ales chiar parchetul

Ponta: Am aflat de la SPP că Băsescu folosea deja piscina de la Vila Dante şi a ales chiar parchetul

Replica API 26 iulie 2012 | 00:00 255

Premierul Victor Ponta susţine că a aflat de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) că preşedintele Traian Băsescu folosea deja piscina Vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare şi că preşedintele şi-a ales personal chiar şi parchetul şi mobila locuinţa, după finalizarea renovării.

Premierul Victor Ponta a povestit la România TV că a aflat despre situaţia de la Vila Dante după ce secretarul general al Guvernului nu a fost lăsat de SPP să pregătească vila pentru o întâlnire cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti şi că a avut acces în vilă a fost posibil doar după ce Crin Antonescu, din postura de preşedinte interimar, a vorbit cu şeful SPP.

"Am avut o întâlnire cu ambasadorii UE şi am vrut să o facem acolo, iar SGG-ul mi-a spus că nu a putut să intre acolo pentru că nu l-a lăsat SPP-ul. Am vorbit eu cu ei. "", am întrebat. Ei au spus: "". După suspendare, Crin Antonescu a sunat la SPP şi a zis să-l lase pe primul-ministru. Este cea mai bogată casă pe care am avut-o vreodată. SPP mi-a spus că este a preşedintelui, că a venit, şi-a ales parchetul. A înotat acolo. Mi s-a spus că a venit preşedintele şi şi-a ales parchetul. El s-a gândit că o să fie tot un premier slugoi şi a zis că îi va da vila în care şi-a ales mobila, parchetul, şi-a ales tot. (...) Şi acum domnul Băsescu ne minte cu neruşinare, zice că nu a dormit noaptea... Eu cred că nu ar trebuie să doarmă noaptea din cauză că şi-a făcut o asemenea casă din bani publici.

Premierul Victor Ponta i-a invitat, miercuri, pe jurnalişti să facă turul unei vile din nordul Capitalei, Vila Dante, despre care spune că a fost pregătită pentru Traian Băsescu, pentru ca acesta să se mute acolo după terminarea mandatului. Oficialul le-a spus jurnaliştilor că vila a fost modernizată cu un milion de euro.

Vila Dante este aşezată chiar lângă Vila Lac 3, actuala reşedinţă a preşedintelui Traian Băsescu. Luxoasa vilă are o suprafaţă construită de 1.387 metri pătraţi şi un teren aferent de peste 5.100 de metri pătraţi. Locuinţa impresionează prin numărul de camere, holurile generoase, bucătăriile uriaşe, dar şi prin domeniul din spatele ei. Peste 100.000 de euro s-au cheltuit numai pentru mobilier.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a negat orice legătură a sa cu renovarea Vilei Dante afirmând că, în cazul în care premierul Ponta va găsi un document prin care să fi dispus renovarea, le va cere chiar el românilor să-l demită la referendumul de duminică.

Sursa: RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108