REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ponta: Băsescu nu poate să desconsidere o majoritate absolută a USL

Ponta: Băsescu nu poate să desconsidere o majoritate absolută a USL

Replica API 31 octombrie 2012 | 00:00 174

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, la Târgu Jiu, că dacă românii vor vota cu "majoritate absolută" pentru USL la parlamentare, atunci "nici preşedintele Băsescu nu poate să desconsidere ceea ce oamenii votează".

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/ponta-basescu-nu-poate-sa-desconsidere-o-majoritate-absoluta-a-usl_51181.html#ixzz2ApOVyoGS

Ponta crede că USL va obţine la alegerile parlamentare majoritatea absolută şi, în consecinţă, va guverna în continuare.

"Eu sunt prim-ministru şi am obligaţia să le spun oamenilor că avem nevoie de nişte lucruri foarte clare şi nişte obiective foarte clare. Am reuşit în aceste şase luni să îndreptăm multe lucruri rele. Avem nişte planuri foarte clare şi nişte propuneri foarte clare pentru cum trebuie să arate România în următorii", a spus liderul USL.

Premierul crede că proiectele USL vor strânge suficient de multe voturi din partea alegătorilor astfel încât actuala coaliţie guvernamentală să rămână la putere, indiferent de voinţa preşedintelui Băsescu.

"Trebuie să câştigăm alegerile parlamentare şi cred că nici preşedintele Băsescu nu poate să desconsidere ceea ce oamenii votează. Dacă românii vor vota majoritate absolută pentru USL, aşa cum arată acum sondajele, noi trebuie să ne facem datoria faţă de cei ce ne-au votat", a declarat Ponta, în contextul unei întrebări despre o posibilă nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", transmisă de Pro TV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Antonescu a precizat că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Întrebat de moderator dacă exclude o nouă suspendare a lui Traian Băsescu în 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendării chiar în 2012, în cazul în care Traian Băsescu ar refuza să ia act de voinţa politică exprimată de electorat la alegerile parlamentare.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108