REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ponta: Îi înţeleg pe cei care protestează, dar Vasluiul înseamnă mai mult decât atât

Ponta: Îi înţeleg pe cei care protestează, dar Vasluiul înseamnă mai mult decât atât

Replica API 18 mai 2014 | 00:00 150

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că îi înţelege pe cei care protestează faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist, dar a subliniat că prezenţa Chevron în zonă este necesară, deoarece judeţul are nevoie de investiţii.

Prim-ministrul a recunoscut că unul dintre motivele pentru care nu a venit în ultimul timp la Vaslui este acela că anumite ''televiziuni prietene'' ar putea profita de prezenţa protestarilor pentru a face ştiri care ''să sperie lumea''.

De altfel, premierul, aflat la Vaslui la o întâlnire cu simpatizanţii PSD, a fost întâmpinat de aproximativ 15 membri ai ''Mişcării de Rezistenţă'' de la Pungeşti, care i-au cerut demisia. ''Îmi doresc ca România şi Vasluiul să aibă cât mai multe investiţii private, pentru că noi investim din zona publică, dar n-o să putem niciodată din această zonă să compensăm necesarul de investiţii private. În judeţul Vaslui 450.000 de oameni au nevoie să-şi rezolve problemele economice, sociale. Îi înţeleg pe cei care protestează, dar Vasluiul înseamnă mai mult decât atât'', a spus Ponta.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă la Pungeşti, acolo unde Chevron a început deja explorarea gazelor de şist, iar protestele au fost foarte dese, Victor Ponta a spus că o astfel de vizită nu se justifică. ''Mergem la Pungeşti ca să ce? Acolo în general protestează nişte oameni care nu sunt din Pungeşti. Eu am o opinie foarte clară şi anume aceea că România trebuie să-şi exploreze resursele respectând toate standardele de mediu. Mai am o opinie mai clară acum, după evenimentele la care asistăm cu toţii, şi anume că aş vrea ca România să nu depindă de importul din Rusia. Dacă aş putea să-i întreb pe cei care protestează, i-aş întreba dacă ei preferă să importăm din Rusia. Mă îndoiesc, totuşi, că am putea avea un dialog foarte raţional din acest punct de vedere. Eu nu vreau să importăm din Rusia, eu vreau să reuşim să producem în România şi să acoperim nu doar necesităţile României, ci şi pe cele ale Republicii Moldova. După cum ştiţi, terminăm gazoductul care leagă România de Moldova, problema e să şi avem gaz. La cum arată situaţia în Ucraina, câţiva ani buni de acum încolo, o ţară ca România, care va putea să fie independentă din punct de vedere energetic, e o ţară mai puternică'', a afirmat Victor Ponta.

Sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108