REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ponta: În prima zi când vin în țară, mă duc și la procuror

Ponta: În prima zi când vin în țară, mă duc și la procuror

Replica API 30 iunie 2015 | 22:32 229

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică, referitor la dosarul său aflat în faza de urmărire penală, că în prima zi când revine în țară se va duce și la procuror.

"Dosarul e în faza de urmărire penală, având în vedere că au trecut opt ani de atunci. În prima zi când vin în țară, sigur, că mă duc și la procuror", a spus Ponta duminică, la B1TV.

Întrebat dacă procurorul poate decide modul în care are loc urmărirea, Ponta a spus: "Bine-nțeles, tot ceea ce e prevăzut în Codul de urmărire penală. Deja noi trăim în altă realitate juridică. Dacă eu, când eram procuror, aș fi făcut afirmațiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară imediat și mi-ar fi spus că nu am trecut pe la Facultatea de Drept. Acum, sigur, se pot face tot felul de afirmații și mergem mai departe. (...) Eu mă pricep la drept, drept penal. Ceea ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal, are legătură cu ... pe cine vreți să...".

El a explicat că, deși au fost aleși, mulți primari, președinți de Consilii județene și parlamentari nu mai sunt în funcție.

"Uitați-vă, vedeți, asta e marea problemă și înțeleg tulburarea și din PSD. Nu înțeleg liniștea din PNL. Mi se pare ușor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, cu președinți de Consilii județene, cu parlamentari, cu prim-ministru, dacă oricum, după aia, nu mai e niciunul în funcție. Luați-i de prin județe, așa, să vedeți câți primari și președinți mai sunt în funcție. Sau dacă un guvern se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că trebuie să răspundem noi, dar mă uitam la editorialele pe care dvs. le scrieți și după aia confrații din presă, de frică sau mă rog, la ordin, se fac că nu înțeleg ce spuneți. Cam așa e și cu politica asta. De frică sau la ordin ne facem că nu înțelegem", a mai spus Ponta.

Întrebat din nou despre măsurile prevăzute de Codul de procedură penală care l-ar putea viza, printre care măsura controlului judiciar, premierul a afirmat: "Da. Orice (n.r.măsură) prevăzută de Codul de procedură penală".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108