REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ponta: Nu e momentul să căutăm pe cine să ne răzbunăm, e momentul să fim solidari

Ponta: Nu e momentul să căutăm pe cine să ne răzbunăm, e momentul să fim solidari

Replica API 26 iunie 2013 | 00:00 187

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne au de făcut verificări legate de accidentul din Muntenegru, dar a adăugat totodată că acum "nu e momentul să căutăm pe cine să ne răzbunăm", ci "să fim solidari şi să încercăm să arătăm respect şi compasiune" pentru cei care au avut de suferit.

"Ministerul Transporturilor înţeleg că a pornit toate verificările necesare pentru a se stabili dacă au fost respectate prevederile legale de către companie. La fel, Ministerul de Interne, aveţi de elucidat şi de comunicat foarte clar problema cu unul dintre şoferi, care era şi angajat. Restul lucrurilor tehnice le vom afla după expertiza la faţa locului făcută de autorităţile din Muntenegru. Cred însă că acum nu e momentul să căutăm pe cine să ne răzbunăm, cred că e momentul să fim solidari şi să încercăm să arătăm respect şi compasiune pentru cei care au avut de suferit", a declarat primul ministru, în debutul şedinţei de guvern.

Premierul a mai precizat că miercuri va avea loc o nouă şedinţă de guvern, în cadrul căreia se va discuta despre toate cheltuielile neprevăzute care au apărut la Ministerul Apărării, la cel de Interne, precum şi la Ministerul Sănătăţii, în urma accidentului respectiv.

"De asemenea, în măsura în care există prevedere legală şi necesitate pentru anumite familii, dincolo de toate costurile de transport şi de îngrijire pe care le asigurăm, dacă vor fi cazuri sociale, să fim înştiinţaţi, ca să putem să sprijinim. Dar cel mai important lucru este că îi aducem în ţară şi asigurăm în spitalele din Bucureşti îngrijirea în condiţii cât mai bune. Să sperăm că toţi cei răniţi vor merge spre însănătoşire, însă există câteva cazuri extrem de grave şi acolo nu putem să facem altceva decât să asigurăm cea mai bună îngrijire medicală posibilă. Însă rămânem circumspecţi şi medicii - o să îl rog pe domnul Arafat care se întoarce astăzi cu răniţii de la Podgorica - să comunice în primul rând cu familiile şi după aceea, sigur, cu opinia publică", a mai precizat Ponta.

De asemenea, premierul a mulţumit tuturor reprezentanţilor mass media, precizând că, în covârşitoarea lor majoritate, cu "câteva excepţii insignifiante", au dat dovadă de solidaritate, de profesionalism, de compasiune în cazul accidentului din Muntenegru.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108