REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ponta rămâne fără partid la Brăila

Ponta rămâne fără partid la Brăila

Replica API 9 decembrie 2019 | 00:14 406

Victor Ponta mai primeşte o lovitură de la Mihai Tudose! Membrii Organizaţiei Pro România Brăila au demisionat în bloc după plecarea lui Tudose: „Ne delimităm de minciună cu demnitate! Ponta, Dragnea 2”.

„În urma consultărilor cu membrii din Organizaţia Pro România Brăila, astăzi, 07.12.2019, am ales să ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2). În urma atacurilor constante pe care preşedintele Pro România le-a avut atât la adresa celei mai puternice organizaţii din partid, cât şi la adresa liderilor, implicit la adresa electoratului brăilean, electorat de centru-stânga, ne prezentăm demisia”, se arată într-un comunicat de presă remis de Pro România Brăila. „Partidul înseamnă oameni care au experienţe şi competenţe, idealuri şi năzuinţe. Organizaţia Brăila şi-a dorit consultarea şi opţiunile să îi fie luate în considerare. Pornind acest proiect, ne-am gândit şi am promovat ideile de modernizare a statului român şi reprezentarea unei părţi din electoratul României care nu se regăsea în politică. Politica liderilor centrali ai Pro România a creat o ruptură între oamenii de la baza partidului şi deciziile centrale. Aşadar, rămânem aceiaşi oameni care se delimitează cu demnitate de minciună şi o echipă care va lucra pentru Brăila şi România”, se mai arată în comunicat.

Emilia Meiroşu, fost preşedinte al Pro România Brăila, unul dintre deputaţii care au fost suspendaţi din funcţii după ce au votat Guvernul Orban, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia demisiei în bloc a fost luată şi ca urmare a faptului că organizaţia de la Brăila a fost lăsată „în voia sorţii” după ce ea a fost suspendată şi conducerea a fost preluată de Ion Mocioalcă, secretarul general al partidului, care nu a venit niciodată la Brăila.

„Astăzi au venit foarte mulţi membri de partid la sediu să vedem ce facem, încotro o ia organizaţia. Responsabilii de zone din municipiu şi judeţ şi-au prezentat demisiile şi au decis, prin consultare şi cu restul membrilor de partid, să meargă să aducă şi demisiile lor. Organizaţia Pro România Brăila numără aproximativ 1.000 membri. Din momentul în care am fost suspendată, organizaţia a fost preluată de preşedintele de la Caraş-Severin, secretarul general al partidului şi cumătrul lui Victor Ponta, Ion Mocioalcă, care nu a venit nicio secundă la Brăila. Deocamdată nu am luat o hotărâre încotro voi merge, urmează să mă consult cu organizaţia”, a mai precizat Meiroşu.

Interesant că, anterior anunţului organizaţiei de la Brăila, Mihai Tudose a postat, pe Facebook, următorul mesaj cu adresă către Victor Ponta: „Adică: cine nu e de acord cu mine, cine nu face ce spun eu... este exclus din partid, supus oprobriului public, acuzat de trădare, înfierat, desființat etc. Eu am avut o opinie. Un grup de colegi parlamentari au avut și ei o opinie. Care, oroare, nu a corespuns cu ,,părerea” liderului -unic- și -absolut-care-numai-el -are-soluții-bune.

Nici eu și nici colegii mei nu am încălcat nicio hotărâre a unei structuri statutare de conducere. Nu aveam cum fiindcă acestea, structurile statutare în care trebuiau luate deciziile în aceste momente... nu au fost convocate.

Am avut în schimb, ca reper absolut, opinia liderului....

Care acum spune public că dă afară fondatorii partidului (care ocupă și primele poziții de conducere în partid).

Dragnea l-a exclus din PSD pe secretarul general Marian Neacșu acuzându-l că negociază cu Orban.... (acuzație nefondată, nedovedită, de un ridicol extrem)

Nu cumva vi se pare că se repetă scenariul....

Pe mine m-a acuzat acum VVP de același lucru... și ieri era revoltat că eu am plecat de la guvern de frica lui Dragnea!!! El a plecat de la partid și de la guvern pe Facebook... și încă nu ne-a spus de frica cui...

În condițiile în care toooooate ,,negocierile” duse de Victor în ultimul timp (absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea ProRomânia nu-ți împărtășesc ,,strategiile”.... nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul... nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm...”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
merita tot dispretul !
1
0
Muye psd muye ponta . HUO Draq de neam de secaturi si koorve
4
1
cu bucurie constat ca este doar inceputul
4
1
Ponta incet incet se micosreaza pana dispare dupa orizont.
22
4
Murphy, pontistule, trezeste-te. Partidul tau se dezintegreaza. Au plecat oameni cu rezultate bune. Din mai multe judete. Braila a scos peste 20 procente la europarlamentare. La alegerile viitoare, partidul tau nu mai ia nici 5 procente !
15
4
Victore, sa sti ca intotdeauna o cetate atacata din afara, cade intotdeauna cu ajutorul tradatorilor din interior. Deci, acest acoperit Tudose creponat tot din cauza tuicii de cazan, s-a descoperit acum singur si ti-a facut partidul pref, asa cum a facut praf si tara din pozitia lui de fost prim ministru bulangiu si tradator. Un cutitar de pe strazile Brailei care face umbra Pamantului. Acum intelegeti voi de ce Basescu mai tragea din cand in cand cate un cap in gura cui merita ?
10
12
Poate o iei de mana pe Dancila si plecati din tara asta, nu de alta, dar ati distrus - o. Puteti sa luati si gasca, atat a PNL-ului, cat si haita de imputiti a USL - ului
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920