REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ponta: România are în SUA un aliat strategic, un partener de nădejde și un prieten adevărat

Ponta: România are în SUA un aliat strategic, un partener de nădejde și un prieten adevărat

Replica API 15 iunie 2015 | 00:30 242

Prim-ministrul Victor Ponta a salutat marcarea, duminică, a 135 de ani de relații diplomatice cu Statele Unite ale Americii, subliniind că România și cetățenii săi au în SUA "un aliat strategic, un partener de nădejde și un prieten adevărat".

"România și cetățenii săi au în Statele Unite și în națiunea americană un aliat strategic, un partener de nădejde și un prieten adevărat. Apreciem sprijinul consecvent și contribuția valoroasă a Statelor Unite ale Americii la transformarea ireversibilă, modernizarea și devenirea democratică a României ca partener strategic și membru respectat al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene", afirmă Ponta, într-un comunicat al Guvernului, transmis duminică.

Șeful Guvernului adaugă că Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, ancorat în valorile, principiile și interesele comune inclusiv privind angajamentul pentru asigurarea securității naționale și aliate, reprezintă "o dimensiune definitorie a politicii externe a României, care influențează benefic profilul său internațional".

"Vocația și potențialul acestui Parteneriat, așa cum sunt enunțate în obiectivele "Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA" din 2011, oferă premise clare pentru aprofundarea legăturilor existente între România și Statele Unite, de la domeniul de excelență al cooperării în materie de securitate și militare, la cel economic, educațional și al schimburilor interumane, aflate pe o traiectorie ascendentă", adaugă premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108