REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ponta spune că dorea să asiste la meciul de fotbal Ungaria-România, dar nu vrea să pună "paie pe foc"

Ponta spune că dorea să asiste la meciul de fotbal Ungaria-România, dar nu vrea să pună "paie pe foc"

Replica API 19 februarie 2013 | 00:00 206

Premierul Victor Ponta a declarat că intenţiona să meargă la Budapesta, în luna martie, pentru a asista la partida de fotbal dintre Ungaria şi România, dar că, în actualul context cu tensiuni politice bilaterale, nu doreşte ca acest gest să fie interpretat ca o provocare şi să pună "paie pe foc".

"În mod normal, aveam în plan să merg la Budapesta, dar în actualul context nu vreau să pară că pun paie pe foc. M-aş fi dus pe stadion, dar în condiţiile actuale nu aş vrea să se interpreteze ca o provocare, nu trebuie să mai amestecăm politicul cu fotbalul", a spus Ponta la Dolce Sport.

El a adăugat că speră ca echipa României să învingă şi, astfel, "lucrurile să se închidă".

Ungaria vrea o rezolvare prin dialog a situaţiei care a evoluat după ce România a interzis folosirea steagului secuiesc pe clădirile publice, a declarat secretarul de stat din Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth, afirmând că Budapesta nu vrea ca problema să fie ridicată la nivel european.

Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze federaţia ungară, după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria - România, din preliminariile CM-2014, programată în martie, se va juca fără spectatori.

Comisia de Apel a FIFA a respins recursul făcut de Federaţia Ungară de Fotbal şi a menţinut decizia Comisiei de Disciplină, care sancţionase Ungaria cu disputarea fără spectatori a meciului cu România, din preliminariile CM-2014, a anunţat, luni seară, site-ul oficial al MLSZ.

Federaţia de la Budapesta a anunţat că va apela şi la ultima cale de recurs, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Meciul Ungaria - România este programat la 22 martie.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108