REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Popa traficant de droguri se apără cu un atestat de taximetrie de care n-a auzit nimeni

Popa traficant de droguri se apără cu un atestat de taximetrie de care n-a auzit nimeni

Replica API 11 februarie 2013 | 00:00 296

Cică era cărăuş de etnobotanice fără ştirea lui

Cică era cărăuş de etnobotanice fără ştirea lui

Joia trecută, un preot din Cumpăna, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, a fost reţinut pentru trafic de etnobotanice. Preotul Gabriel Bucică a primit, vineri, mandat de arestare preventivă din partea magistraţilor Judecătoriei Vaslui pentru o perioadă de 29 de zile pentru constituirea unui grup infracţional, aderare la un grup infracţional şi efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive. Avocatul lui Gabriel Bucică susţine, despre clientul său, că acesta practica şi activitatea de taximetrie. Având în vedere acest lucru, preotul lua cu taximetrul coletele cu etnobotanice din Portul Constanţa, pe care apoi le transporta până la firmele de coletărie care făceau curse spre municipiul Vaslui. Însă, mai spune avocatul Liviu Cristescu, Bucică nu ar fi ştiut ce anume transportă.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa, Lică Neagu, afirmă că preotul Gabriel Bucică nu figurează ca taximetrist cu acte în regulă în evidenţele judeţului. "Am făcut investigaţii în interiorul sistemului şi nimeni nu ştie nimic", afirmă Neagu. Prin urmare, ar fi vorba despre un taximetrist-pirat. Avocatul preotului susţine însă contrariul, el afirmând că a fost depus la dosar un atestat de taximetrie, din 2011, însă nu a putut să ne spună şi societatea de taxi la care a lucrat Gabriel Bucică. "Există un atestat de taxi pe care l-am depus la dosar. Ca fapt divers este un atestat de taxi din 2011. Există un atestat de taxi, dar nu ştiu să vă spun societatea la care lucrează. Ştiu că este angajat într-o societate pentru că mi s-a remis o adeverinţă că este angajat pe post de conducător auto, exact asta scrie în ea. Este declaraţia dumnealui care este susţinută de acest act, atestat de taximetrie şi de transport persoane şi marfă", a precizat pentru "Replica", avocatul Liviu Cristescu. De menţionat că, după arestarea lui Bucică, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că el a fost suspendat din funcţie. Conform reprezentanţilor Arhiepiscopiei, Gabriel Bucică făcea parte din corpul preoţilor misionari din ianuarie 2009. Ca preot misionar, Bucică slujea la biserici şi mănăstiri în lipsa preoţilor titulari, mergea în aşezăminte sociale, în penitenciar, oficia slujbe publice. Un alt aspect este acela că, în calitate de preot misionar, Bucică nu era remunerat pentru activitatea sa. Chiar şi aşa, Bucică părea să o ducă bine, dovadă fiind autoturismele de lux înmatriculate la Constanţa, care apar în fotografii, la casa părintească din Vaslui.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108