REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Portiță, pentru Simona Halep! Precedentele din circuitul WTA care pot indica o suspendare redusă

Portiță, pentru Simona Halep! Precedentele din circuitul WTA care pot indica o suspendare redusă

Valentina CAMARA 23 octombrie 2022 | 11:02 1286

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Dacă nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare.

Cel mai probabil, apărarea Simonei Halep în fața Agenţiei Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) va viza “lipsa de intenţie sau neglijenţa”. Adică românca a luat accidental medicamentul, la sfatul unui doctor, fără a se informa.

Simona Halep poate beneficia de anumite precedente din tenisul feminin, în cazuri de dopaj, și să primească o suspendare cuprinsă între 6 luni și 12 luni.

Ucraineanca Dayana Yastremska a scăpat de acuzații la 7 luni de la începutul suspendării impuse de circuitul WTA.

Depistată pozitiv la substanța interzisă numită mesterolone, Yastremska a fost achitată în urma deciziei Tribunalului Independent, care a acceptat apărarea ei, potrivit căreia substanța interzisă ar fi intrat involuntar în organismul ei, după un contact intim cu prietenul ei.

Cehoaica Barbora Strycova este o fostă jucătoare de top care a fost suspendată în 2013, după ce a fost testată pozitiv la sibutramina. E a stat pe tușă șase luni, după ce a argumentat că această substanță interzisă i-a fost administrată fără să știe.

Brazilianca Beatriz Haddad Maia a fost suspendată retroactiv, timp de 10 luni, pentru un rezultat pozitiv la substanțele SARM S-22 și SARM LGD-4033, receptori din familia steroizilor.

Sportiva sud-americană a dat vina pe suplimentele contaminate cu aceste substanțe. Punctele și premiile financiare obținute de Beatriz Haddad Maia până la decizia întârziată a forurilor din tenis au fost returnate.

Cât timp are Simona Halep pentru a contesta suspendarea pentru dopaj

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a oferit ultimele detalii cu privire la cazul lui Halep.

Acesta a menționat cât timp are sportiva pentru a contesta decizia și căile pe care trebuie să le urmeze.

"Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!", a declarat Cristian Jura, conform AS.ro.

Simona Halep a decis să trimită imediat către Tribunalul de Arbitraj Sportiv probe prin care speră să-și dovedească nevinovăția, a anunțat Stere Halep, tatăl jucătoarei de tenis.

”Sigur că da (n.r. a trimis probele), se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția”, a spus Stere Halep, potrivit digisport.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
actualul antrenor al Simonei, Muratoglou care a antrenat-o pe Serena din 2012 pana in 2022 nu a realizat ca Simona nu-i americanca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212