REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Portul Constanţa, temă de discuţie în Parlament

Portul Constanţa, temă de discuţie în Parlament

Replica API 12 iunie 2014 | 00:00 194

Dezbatere aprinsă în Parlament, pe tema Portului Constanţa. Delegaţia reprezentanţilor organizaţiei patronale "Operatorul Portuar" a fost condusă de omul de afaceri care deţine firma Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu. Prezent a fost şi Corneliu Idu, dar şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu. "Aş vrea să ştiu de ce aveţi această opoziţie fermă pentru că discutaţi despre lucruri previzionate. Pe dumneavoastră nu vă afectează în niciun fel", a spus Emil Niţă, deputat PSD. "Consliul Local nu reprezintă decât interesele locale şi este evidentă diferenţa din lege. Ori portul este un obiectiv naţional", a argumentat Lucian Dănilescu, avocatul organizaţiei "Operatorul Portuar". Operatorii portuari au invocat faptul că municipalitatea nu ar trebui să mai primească acţiuni suplimentare la APMC pentru că portul ar fi fost construit şi de locuitorii din alte zone. În acel moment, preşedintele comisiei, a intervenit.

Deputatul PSD Constanţa, Eduard Martin, unul dintre iniţiatorii legii prin care Consiliul Local Constanţa a primit cele 20 de procente din acţiunile APMC din prezent, a comentat relaţia pe care Gabriel Comănescu o are cu preşedintele Traian Băsescu.

Operatorii portuari prezenţi la şedinţă se opun cu vehemenţă ca o parte din acţiunile APMC să fie listate la bursă, în condiţiile în care ei au devenit acţionari sută la sută la fostele societăţi de stat din port.

"E şi o problemă morală. Societăţile mari din port au fost acum ceva vreme privatizate. Vapoarele au fost cumpărate corect, nu am dovadă că altfel, corect de către privaţi", a spus Martin.

Ba mai mult, parlamentarul a precizat că multe porturi din Europa sunt gestionate de privaţi. De asemenea, directorul APMC, Valeriu Ionescu, a explicat că acţiunile portului grecesc Pireu sunt listate la bursă. Prezent la şedinţa comisiei, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, le-a transmis celor din organizaţia "Operatorul Portuar" că intenţiile municipalităţii sunt de a dezvolta Portul.

mai multe informaţii: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108