REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Posibilul înlocuitor al lui Learciu, Ivaşcu are control de la CJAS

Posibilul înlocuitor al lui Learciu, Ivaşcu are control de la CJAS

Replica API 16 iulie 2011 | 00:00 141

Spitalul Balnear din Eforie, luat la bani mărunţi

Spitalul Balnear din Eforie, luat la bani mărunţi

Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa şi-a băgat nasul în actele Spitalului Clinic Balnear şi de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie Nord. De câteva zile, reprezentanţii instituţiei conduse de Dumitru Daniel Learciu verifică activitatea spitalului condus de Aurelian Ivaşcu. Este verificat modul în care au fost cheltuiţi banii primiţi de la CJAS, probabil că este nimic mai mult decât un control normal şi "planificat", aşa cum ne-a dat asigurări Learciu. Dar nu putem să nu amintim că această acţiune coincide cu recentele "zbateri" de la PDL Constanţa, cu zvonurile potrivit cărora Learciu ar fi în dizgraţia partidului şi că nu este exclusă înlocuirea lui tocmai cu Ivaşcu. Ivaşcu de cealaltă parte, neagă că ar fi interesat de conducerea CJAS.

"Unităţile sanitare mai trebuie controlate din când în când. Suntem verificaţi pe parte economică, mai exact partea de achiziţii. Cei de la Casă încă nu ne-am semnalat prezenţa unor deficienţe, dar sunt în faza de redactare a raportului de control. Nu îmi fac griji că vor fi probleme, pentru că achiziţiile au fost făcute conform legii, prin licitaţii, şi ştiu ce semnez. E primul control din partea CJAS pe anul acesta, ultima verificare a fost făcută în 2010", a declarat, pentru "Replica", dr. Aurelian Ivaşcu. Interesant este faptul că subalternii lui Learciu nu ar prea avea competenţă să verifice achiziţiile unităţii de tratament condusă de Ivaşcu, întrucât aceasta se subordonează direct Ministerului Sănătăţii. "Poate că vrea să elimine concurenţa. O fi deranjat ce faptul că Ivaşcu ar putea să-i ia locul la Casa de Asigurări şi atunci i-a trimis echipa de control să-l liniştească. Nu Learciu stabileşte dacă Ivaşcu a greşit pe parte de achiziţii, ci sunt alte instituţii abilitate, cum ar fi ANRMAP sau Curtea de Conturi. Casa de Asigurări are cu totul alte competenţe. Este posibil să verifice deconturile efectuate pentru fiecare pacient, dar această chestiune este destul de laborioasă", s-a amuzat un pedelist pe această temă. La rândul său, dr. Aurelian Ivaşcu a spus că nu crede că ar fi vorba despre un control cu "dedicaţie" din partea colegului său de partid. Facem precizarea că Learciu, urmare a evaluării de la partid, riscă să rămână fără sprijin politic. Potrivit preşedintelui CJAS, nu există însă nici o legătură între partid, zvonurile legate de înlocuirea sa cu Ivaşcu şi controlul de la Eforie. "Sunt zvonuri, nu e nimic adevărat", a spus Dumitru Daniel Learciu, care a adăugat: "Confirm însă că se face o verificare la unitatea din Eforie, condusă de domnul Ivaşcu. Este un control planificat de la începutul anului. Casa are un plan de verificări şi mergem la fiecare unitate. Nu este nimic ieşit din comun, anual se fac astfel de controale, la toată lumea", a conchis Learciu.

Alexandra ANTON, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108