REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

POVEȘTILE de ADORMIT COPIII ale unui CONTRABANDIST!

POVEȘTILE de ADORMIT COPIII ale unui CONTRABANDIST!

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 2210

Dragoș Iftimi este cunoscut la malul mării pentru faptul că se ocupă de contrabandă cu țigări. De dată recentă a fost condamnat la 4 ani și o lună de închisoare, fiind introdus în Penitenciarul Poarta Albă, însă mai este judecat într-un dosar, alături de alte 7 persoane, între care și ginerele său, tot pentru contrabandă.

”Polițiști din cadrul Postului de Poliție Agigea, la data de 3 iunie a.c., au identificat un bărbat, de 53 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani și o lună de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă”, potrivit oamenilor legii. În dosarul în care a fost condamnat la 4 ani, Iftimi a fost trimis în judecată pe 19.09.2018.

Declarația contrabandistului

”În urmă cu vreo 6 luni, în timp ce conduceam autoturismul marca BMW, îndreptându-mă spr e Zona Industrială din municipiul Constanța, am fost claxonat de șoferul unui autoturism marca Citroen, nu rețin numărul de înmatriculare, motiv pentru care am oprit să văd ce s-a întâmplat. De la volanul autoturismului marca Citroen a coborât un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, constituție atletică, cu puțină chelie frontală, însoțit de un alt bărbat, pasagerul din dreapta șoferului, cu semnalmente apropiate și m-a întrebat dacă mai vreau țigări de care mi-a adus în urmă cu aproximativ două săptămâni, cumătrul lui. Este adevărat că eu procurasem două baxuri de țigări marca Rothmans, de la un bărbat cu numele de A., despre care știu că este din mun. Iași, dar nu știam că este cumătru cu cel care m-a oprit în trafic. Șoferul care m-a abordat mi-a spus că est e moldovean de la Chișinău, din Republica Moldova, la fel ca și însoțitorul său și m-a asigurat că poate să-mi procure țigări, în cantitățile pe care le doresc, la un preț mai mic.

Într-o primă fază am refuzat propunerea, după care, șoferul cetățean moldovean, cu prenumele de Igor, din câte îmi amintesc, mi-a spus să mă mai gândesc și să ne întâlnim peste o săptămână la Auchan. Am acceptat propunerea acestuia, iar când m-am întâlnit cu el mi-a dat o cartelă cu număr de telefon în Republica Moldova și mi-a spus să-l contactez numai pe acest număr atunci când doresc să fac o comandă de țigări, purtând convorbirea într-un limbaj argotic, denumind țigările „măr roșu” și astfel îi comunic am mesajul cu textul „trimite 100 de kilograme măr roșu”, adică 100 de baxuri de țigări marca Marble, pentru că sunt ambalate în cartoane de culoare roșu – grena”, a declarat acesta.

Afacere de familie: Țigări ținute într-o dubă, în curtea mamei

Individul a fost filat, astfel aflându-se că ținea țigările în curtea mamei sale, într-o dubă, pe care, în timpul perchezițiilor, Iftimi a deschis-o cu o rangă.

Și asta nu e tot. În afacerea cu contrabanda de țigări mai este implicat și ginerele său, el apărând și în celălalt dosar, care urmează a fi tranșat în instanță.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrajeli abureli si proati mancati cacat cu tona
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108