REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Preferinţele şoferilor: dacă tot încalcă legea, măcar să-i amendeze "o poliţistă drăguţă"

Preferinţele şoferilor: dacă tot încalcă legea, măcar să-i amendeze "o poliţistă drăguţă"

Replica API 27 mai 2014 | 00:00 306

Sondaj: Poliţişti versus poliţiste

Sondaj: Poliţişti versus poliţiste

Indiferent de părerile şoferilor constănţeni, un lucru este cert: legea trebuie respectată, în cazul de faţă cea rutieră. Indiferent că este vorba de un poliţist sau o poliţistă, amenda este aceeaşi sau oricare altă măsură luată. Însă, iată că printre conducătorii auto există şi persoane care preferă să fie sancţionate de o doamnă, pe când alţii susţin că nu le pasă. Cât despre autoritate, este aceeaşi - susţin angajaţii Serviciului Rutier Constanţa.

Nepurtarea centurii de siguranţă, depăşirea vitezei legale admise, depăşiri neregulamentare, întoarcerea pe linia dublă continuă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice - sunt doar câteva dintre neregulile depistate în trafic de către poliţiştii rutieri, ele fiind sancţionate în funcţie de încadrare. Însă, ce părere şi ce preferinţe au participanţii la trafic atunci când vine vorba să fie traşi la răspundere de către oamenii legii? Dacă bărbaţii au oscilat de colo - colo, şoferiţele se pare că nu prea au preferinţe. Dacă unii ne-au spus că au un mai mare respect faţă de femeia poliţist, alţii ne-au spus că nu fac diferenţe. "Dacă m-ar opri o femeie poliţist, probabil că aş da dovadă de mai mult bun simţ. Nu ştiu dacă m-aş lua în gură cu ea dacă mi se pare că nu are dreptate, pentru că îmi este jenă. Cu un bărbat este altceva. Dar autoritatea este aceeaşi, nu consider că dacă este femeie este mai slabă. Legea se aplică la fel", a declarat, pentru "Replica", Cristi, un şofer în vârstă de 30 de ani, pe când Ciprian, de 29 de ani, ne-a spus: "Nu am stat să mă gândesc niciodată la acest aspect. Dar cred că prefer să fiu amendat, dacă tot sunt, de o poliţistă drăguţă, decât de un poliţist încruntat". În schimb, Alexandru, de 28 de ani, ne-a spus că pentru el contează şi... cât de frumoasă este doamna cu uniformă. "Dacă arată bine, nu comentez, dacă nu... zic şi eu că este bărbat şi gata", a răspuns el amuzat. Cât despre şoferii trecuţi de 40 de ani, aceştia au menţionat că nu contează. "Nu ştiu, nu contează cine mă opreşte în trafic. Dacă amenda este aceeaşi, chiar nu contează, niciodată nu m-am gândit la asta", a spus Marian, de 43 de ani. De cealaltă parte, şoferiţele au fost mai rezervate în declaraţii, precizând că nu au dat importanţă acestui subiect, dar, se gândesc ele, că femeile sunt mai aspre. Probabil din propria experienţă, cine ştie? Cât despre punctul de vedere al poliţistelor din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, acestea au declarat că nu au întâmpinat dificultăţi din pricina acestui fapt. "Când acţionăm în trafic, în general, suntem în echipe şi nu am observat să fie vreo diferenţă de comportament din partea conducătorilor auto. Autoritatea este aceeaşi, legea este aceeaşi pentru toţi în egală măsură, indiferent cine se află la acel loc, în acel moment, pentru a avea grijă să fie respectată", a declarat, Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108