REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă la Cernavodă: festivalul I.D. Chirescu şi patinoar în faţa primăriei

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă la Cernavodă: festivalul I.D. Chirescu şi patinoar în faţa primăriei

Replica API 21 septembrie 2019 | 23:22 546

Festivalul ”I.D. Chirescu”, un festival important pentru locuitori oraşului Cernavodă, are loc şi anul acesta în perioada iernii. Acesta are ca scop omagierea marelui maestru al muzicii corale românești, I.D. Chirescu, și promovarea dragostei pentru frumos, pentru arta muzicală corală românească și universală. Festivalul este structurat pe două secțiuni – secțiunea laică și secțiunea religioasă – și reunește anual ansambluri corale din țară și străinătate. Juriul festivalului este compus din personalități ale muzicii corale românești, membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, dirijori, redactori muzicali ai secțiunilor de muzică corală. Repertoriul festivalului este compus din melodii românești și străine, colinde și piese religioase.

“Pentru perioada sărbătorilor avem pregătit Festivalul ‘I.D. Chirescu’ care este cel mai important pentru noi, este un festival internaţional, festival coral cu muzică laică şi religioasă. Şi bineînţeles că vom organiza festivităţi pentru sărbătorile de iarnă, ziua de 1 Decembrie. Ca de fiecare dată vom avea patinoar iluminat festiv, montat în faţa primăriei”, a declarat, pentru Replica, primarul oraşului Cernavodă, Liviu Negoiţă.

Totodată primarul Liviu Negoiţă precizează că aceste festivităţi au loc în fiecare an şi că se lucrează constant pentru îmbunătăţirea calităţii de viaţă în Cernavodă. Dealtfel printre festivaluri şi activităţi artistice se derulează şi proiecte foarte importante precum: asfaltarea a peste 70 de străzi, amenajarea a 11 parcuri, modernizarea stadionului de fotbal “Ideal” şi recondiţionarea anumitor străzi împreună cu schimbarea ţevilor de apă şi reasfaltarea şi amenajarea cu borduri.

“Pe lângă cele 72 sau 73 de străzi la care lucrăm, mai avem un proiect în valoare de 15.000.000 RON pentru şoseaua din faţa Centralei Nucleare până la ieşirea din oraş, pe centură. Studiul geotehnic a fost făcut, îl aştepăm în săptămâna aceasta şi apoi putem să scoatem proiectul către contractare şi execuţie. Acest proiect va fi finalizat în anul 2020. Ne ocupăm constant şi de copii din şcoli şi pentru anul acesta am accesat 4000 de pachete pentru copii ce vor fi primite de sărbători. Cernavodă munceşte, avem o grămadă de proiecte şi ca să vedeţi, vă aşteptăm cu braţele deschise în oraş să vedem proiectele în desfăşurare şi finalizate”, a mai precizat, pentru Replica, primarul oraşului Cernavodă, Liviu Negoiţă.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108