REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Presa din Occident, cu ochii pe protestele din România: "Ţara care dezincriminează corupţia

Presa din Occident, cu ochii pe protestele din România: "Ţara care dezincriminează corupţia

Replica API 20 ianuarie 2018 | 00:00 195

Romanii au ieşit, sambata, în strada, pentru a participa la un mega-protest antiguvernamental, iar presa din Occident acorda spatii ample acestor manifestatii.

"O tara dezincrimineaza coruptia", scrie pe contul de Facebook The Guardian, care a publicat, vineri, un articol dedicat acestui eveniment.

"Romania se pregateste pentru proteste uriase din cauza 'marelui pas in spate' in ce priveste statul de drept", subliniaza ziarul britanic, adaugand ca "multi dintre criticii actualei puteri spun ca schimbarile aduse sistemului de Justitie si dezincriminarea unor fapte de coruptie inseamna ca separatia puterilor in stat este 'terminata'".

Liberation scrie ca "Romania isi pierde capetele", cu referire la tinerii care pleaca din tara din cauza coruptiei.

"Satui de instabilitatea guvernamentala si de coruptie, tot mai multi tineri romani aleg sa se mute in Europa Occidentala si de Nord. O hemoragie care nu pare pentru moment sa ingrijoreze cat de putin Puterea", mai noteaza sursa citata.

Liberation reda declaratii ale mai multor romani care au plecat din tara din cauza coruptiei si a instabilitatii politice si economice si relateaza si despre problemele cu DNA pe care le are Liviu Dragnea, al carui nume apare intr-un dosar cu frauda de milioane de euro din fonduri europene, scrie ziare.com.

Totodata, Quotidien La Liberte, publicatie de limba franceza din Elvetia, scrie despre protestele de la Bucuresti: "In vreme ce instabilitatea politica se aprofundeaza, regimul de la Bucuresti e din ce in ce mai contestat".

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a-ti luato in bot cu demonstratia voastra nici natura nu va place.
1
5
Coruptia infloreste la noi, din pacate ! Dragnea si ai lui, gasca lui sunt vinovati !
6
1
A fos tu fass putin mai mare
5
2
In pesede miroase a viorica..aerisiti urgent
5
3
Pt noi, macedonenii, cel mai bine e la Constanta, afacerile ne merge ca unse cu Fagadau in frunte. Sa plecam din tara ? Nici pomeneala. Plecati voi, mucanii , daca nu va convine, pt noi e bine.
0
5
Veniti cu solutii nu cu povesti si manifestatii. In tarile unde ati emigrat se pot face manifestatii neautorizate?
3
3
Ce sa zic romanii pleaca din cauza coruptiei. Pleaca la salariile mari din vest. Nu e ciudat ca pe vremea lui Base aceste ziare taceau! UE este condusa de PPE si e normal sa nu i convina ca in Romania sa fie la putere stanga. Asta este JOCUL in are se manipuleaza masele. Chestia cu justitia este un pretext!
3
4
dna andronescu , cum protestatarii lasa impresia ca tara nu este guvernata?, este adevarul curat, chiar nu va este rusine?, mintiti non stop, pana cand- toti analfabetii sunt guvernanti. Aveti dreptate ati guvernat intr-o singura directie- avantajele enorme ptr voi, familiile voastre, amanti si amante
6
2
cu mustata rezista?are organele de opresiune aservite,le-a dat malai suficient sa se repeada la oameni.plus mocangii care inca il iubesc neconditionat.
2
2
la postacii din redactia replica
3
2
Bataia de joc a unora cu mustata din PSD trebuie sa se opreasca
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108