REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Preşedintele AEP spulberă zvonurile: Are voie Klaus Iohannis să participe la campania electorală?

Preşedintele AEP spulberă zvonurile: Are voie Klaus Iohannis să participe la campania electorală?

Replica API 26 aprilie 2019 | 00:00 162

Preşedintele Klaus Iohannis poate participa la campanie şi poate promova referendumul naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional, neexistând nicio interdicţie în acest sens în niciun act normativ, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică, conform stiripesurse.ro.

"Nu există nicio interdicţie în niciun act normativ că preşedintele nu poate participa în campanie şi promova acel referendum. Este interpretat greşit un alineat (din legislaţie-n.r.) cu privire la autorităţile publice - interdicţia aceea se referă ca şi în codul de bune practici al Comisiei de la Veneţia cu privire în principal la autorităţile administraţiei publice", a explicat preşedintele AEP.

Potrivit Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, campania electorală începe la momentul aducerii la cunoştinţă publică a datei şi întrebărilor referendumului. "Suntem în campanie electorală pentru referendum", a spus Mituleţu-Buică.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru organizarea unui referendum naţional.

Cetăţenii sunt chemaţi pe 26 mai să se pronunţe prin 'da' sau 'nu' cu privire la următoarele întrebări: 1. 'Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?', 2. 'Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?'.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ma pis pe klaus werner iohanis
0
0
La articolul cu Ponta, platit de Mircea Dobre, de ce nu se pot scrie comentarii? Intreb si eu pentru un prieten...
4
0
sa va bagam muie multa replica care a pus restrictie la comenturile pt ponta ..ce jeguri intro tara democrata muie replica si partidele care le sustii mi-as pula in mata mai ales in schiloada aia si cu babuinul ala de barbatasu care au replica
2
1
10ani da banii cu camata la batut pe Silviu Mocanu in scara procurorilor nu va sesizati
1
0
NUUU VOTEZZZZ.
10
6
Al ultimo javra internationala...un cacat la gard.uno ciorditori internationali.un manglitori de la handel,uno muista natzionali,un caca la gard,un nimeni,un nimic,un zero barat.
11
5
Acest personaj sinistru care printro greseala a istoriiei a ajuns presedinte se crede de ne inlocuit atat cat timp este sustinut de servicii cum era si Basescu gunoaie umane
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108