REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Preşedintele CSM, prima reacţie la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor: „Situație de o gravitate fără precedent“

Preşedintele CSM, prima reacţie la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor: „Situație de o gravitate fără precedent“

Replica API 28 ianuarie 2020 | 00:00 216

Preşedintele CSM, judecătoarea Nicoleta Ţînţ, afirmă că eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor reprezintă o situaţie de o gravitate fără precedent, iar Consiliul va face demersuri atât pe plan intern, cât şi pe plan extern pentru ca pensiile să fie menţinute, nefiind vorba despre un privilegiu, ci despre un drept justificat în mod obiectiv.

"Adoptarea legii privind eliminarea pensiei de serviciu pentru magistrați afectează însăși independența justiției. Subliniez cu fermitate faptul că pensia de serviciu nu reprezintă un privilegiu pentru magistrați, așa cum din păcate a fost în mod eronat prezentat opiniei publice, ci este justificată în mod obiectiv de regimul sever al incompatibilităților și interdicțiilor ce guvernează exercitarea acestei profesii, precum și de importanţa socială uriașă a muncii judecătorilor și procurorilor.

Confruntat cu această situație de o gravitate fără precedent, Consiliul își va intensifica demersurile atât în plan intern, cât și extern pentru că pensia de serviciu a magistraților să fie menținută", a declarat Nicoleta Ţînţ.

Pensiile speciale şi de serviciu pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii. Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Preşedintele ÎCCJ a convocat secţiile unite pentru a sesiza CCR pentru controlul de constituţionalitate a propri al legii, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exact asta sa faci tu Nicoleto,dute si reclama la Comisia de la Venetia ca guvernul Romaniei nu mai este deacord ca judecatori sa aiba pensia lor medie de 10 ori mai mare decat pensia medie din Romania.
0
0
de ce pensii speciale plati si voi contributii si luati cat ati contrit, pe vremea comunistilor aveati tot pensii speciale cum e posibil sa existe pensii de jomatate miliar traim in tara lu papura voda, normal ca nu le convine ar trebui o noua revolutie si date legi cu cap
0
0
Bai saraciilor, nu mor caii cand vor cainii. Stati linistiti ca nu ne pierdem noi specialele ! Ia zi Gutza una speciala pt dom procuror : Barosane, nu uita - Puscaria-i arma ta - Inculpate, marca banu - Ca sa stai la cald la anu !
1
0
Magistratii vor ramane cu pensia speciala, stati linistiti. CCR si inalta curte nu doarme
1
0
Romanii speciali sunt retardatii si frustratii care nu discern intre pensie de serviciu si pensie speciala. Pensia speciala este pentru cei care nu conribuie un stagiu de cotizare complet! Aici intra persoanele alese in urma votului popular printre care si presedintele asta ipocrit, sportivii cu rezultate deosebite, persoane cu handicap etc. Manipularea ordinara practicata de cei de dreapta prinde la acest popor care pune botul la orice porcarie.
4
2
numai pe baza contributivitatii
6
3
Nu sant romani speciali si romani nespeciali. Aceleasi drepturi banesti pt. toti. Deci fara pensii speciale.
8
3
O tara de golani condusa tot de un golan
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108