REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Președintele PNL, Ludovic ORBAN, PREZENT la Techirghiol. VIDEO

Președintele PNL, Ludovic ORBAN, PREZENT la Techirghiol. VIDEO

Replica API 27 mai 2021 | 16:26 3479

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, este prezent la Grădina Botanică din Techirghiol, la o acțiune de ecologizare, organizată de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

La eveniment participă prefectul județului Constanta, Silviu-Iulian Coșa, parlamentarii Bogdan Bola, Marian Crușoveanu, Mircea Banias, Septimiu Bourceanu, Bogdan Huțucă, primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu.

Orban: Ariile protejate sunt fundamentale

”Ariile protejate sunt fundamentale, avem în România 1500 de arii protejate, sunt locurile unde acțiunea omului de distrugere a naturii este mult mai înceată sau nu există. Rar am ocazia să vorbesc despre teme de mediu. Suntem într-un punct de cotitură, în mai puțin de 209 de ani omenirea a reușit să distrugă o creație de sute, zeci de mii de ani, să distrugă specii de plante și animale care s-au născut în milioane de ani, în 150 de ani practic le-am făcut să dispară. Omul fără natură nu există. Distrugerea habitatului natural de către om în aceată perioadă a fost scăpată de sub control, a dominat dorința de confort, ignorarea considerentelor de mediu, de echilibru ecologic, ignorarea completă a ceea ce se întâmpla cu deșeurile. Populația globului crește și resursele se diminuează. Tocmai de aceea, tot mai mulți oameni gândesc să se împrietenească cu natură”, a declarat Ludovic Orban.

Orban: Am văzut la stop un domn care și-a scuturat scrumiera

”Nu mai spun de aruncatul pe geam al ambalajelor de mâncare, scrumiere etc. Am văzut la stop un domn care și-a scuturat scrumiera. Ieri, de exemplu, am ratificat EURATOM ul, prin care s-a stabilit sa plătim taxa pe deșeurile nereciclate. Am ajuns să importam deșeuri din toată Europa. Văd ca tânăra generație este mult mai sensibilă la probleme de mediu, sunt optimist ca România va reuși sa finalizeze cu succes măcar campania Fără deșeuri in aia protejate”, a continuat Orban

Președintele PNL a dat un exemplu și a pus umărul la treabă. S-a dotat cu un sac și mănuși și a purces la strângerea deșeurilor.

.

De asemenea, a făcut act de prezență și președintele CJ, Mihai Lupu, dar și primarul orașului Eforie, Robert Șerban, primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, dar și președintele ANANP, Adi Croitoru.

Soceanu: Ne vom ocupa de aria protejată a lacului Techirghiol

”Ne face o deosebită plăcere să vă avem în stațiunea Techirghiol. Am reușit din 2016 să ajungem la nivelul pe care astăzi îl avem, nu putem spune că suntem perfecți, dar nici departe de perfecțiune. Ne aflăm în grădina botanică Techirghiol, care se afla în aria protejată. Ne vom ocupa în continuare de aria protejată a lacului Techirghiol să fie și mai frumoasă și fără gunoaie” a declarat primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu.

.

Președintele CJ, Mihai Lupu: Ariile trebuie protejate

La rândul său, președintele CJC, Mihai Lupu, a declarat: ”Astăzi, împreună cu colegii noștri, vrem să transmitem un mesaj foarte clar: Constanta are foarte multe arii protejate. Aceasta inițiativă a Direcției de arii protejate vine să tragă un semnal de alarmă foarte important. Din păcate, din cauza noastră foarte multe zone sunt distruse și din cauza noastră. Împreună cu Direcția de arii protejate vom atrage atenția locuitorii județului cu privire la aceste arii protejare. Trebuie sa punem in valoare și acele edificii aflate in ariile protejate, fără sa distrugem ariile protejate. Lucrurile acestea trebuie făcute cu grija. Dăm un semnal către locuitori ca aceste arii trebuie protejate ca și când ar fi curtea noastră”

VIDEO:

.

.

VIDEO:

A.V., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lupu nu i gravid, tocmai a coborat dupa tractor
0
0
Ceva de ciocanit aveti
2
0
Lupu e gravid?
1
1
Betivu dracu !
10
1
Ce haita de caini dupa el
12
2
o gramada de oameni care n-au nicio treaba. ba da voi de munca ati auzit???
13
4
Hutuca si ai lui voteaza cu fata asta de palinca! BOC si BOLOJAN, VIITOAREA CONDUCERE!
16
0
Sa fie informat ce dezastru fac alesii dumnealui in constanta!
14
0
E ceva de ciugulit ?
12
0
bleu ciel Mona cu care a fost intampinat betivanul Orban?
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468