Preţul la ou scumpeşte prăjiturile
Preţul la ou scumpeşte prăjiturile
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAjustare
Ajustare
În ultima săptămână, preţul ouălor a crescut în timp record în supermarketuri, de la 0,5 - 0,6 lei pe bucată, la 0,9 lei. În pieţele constănţene, oul de ţară se vinde cu 1 leu şi chiar şi cu 1 leu şi 20 de bani. Scumpirea îi afectează pe cofetari, oul fiind unul dintre ingredientele de nelipsit la prepararea prăjiturilor. "Am înţeles că în afară de scumpirea ouălor, urmează să crească şi preţul făinei, un alt ingredient de care nu ne putem lipsi la prepararea prăjiturilor. Momentan nu am modificat preţul prăjiturilor, dar mai aşteptăm o săptămână să vedem dacă preţul ouălor se stabilizează. Atunci, probabil că urmează să scumpim preţul prăjiturilor", ne-a declarat Monica Dobraniş, cofetar-şef la Cofetăria Silvian. La Constanţa, preţul prăjiturilor variază, de la o cofetărie la alta. O "Amandină" costă de la 2,5 până la 3 lei, preţul unei prăjituri "Boema" este de 3 lei, iar un "Tiramisu" costă între 2,5 şi 3,5 lei.
Roxana CĂLINESCU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News