REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PRIMA DEMISIE în Guvernul Dăncilă: ministrul Cercetării, Nicolae Burnete!

PRIMA DEMISIE în Guvernul Dăncilă: ministrul Cercetării, Nicolae Burnete!

Replica API 1 septembrie 2018 | 01:54 339

Ministrul Cercetării Nicolae Burnete a demisionat vineri, fiind primul ministru al Guvernului Dăncilă care îşi depune mandatul. Acesta a precizat că decizia este irevocabilă şi a anunţat că nu va exista momentan o conferinţă de presă.

„Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat. Ministrul Cercetării şi Inovării, prof.dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă (vineri dimineaţă - n.r.) mi-am depus demisia la Cancelaria premierului”, se arată în comunicatul de presă. Anunţul demisiei lui Burnete a venit la puţin timp după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat la Constanţa că partidul nu va discuta despre o remaniere guvernamentală.

Nicolae Burnete a fost criticat recent de studenţi pentru proiectul de ordonanţă ce prevedea modificarea legii cercetării. Noul text legislativ propunea ca finanţarea în cercetare să fie acordată în funcţie de performanţă. Or, pentru ca asta să se întâmple institutele de cercetare, cât şi structurile responsabile cu cercetarea din cadrul universităţilor şi Academiei ar trebui să fie evaluate de experţi internaţionali. Propunerea a fost însă atacată, nu doar de tineri, ci şi de foşti miniştrii ai Educaţiei, printre aceştia numărându-se Remus Pricopie şi Sorin Cîmpeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o javra face parte din grupul de la cluj cei mai mari banditi hoti si prefacuti incercati sa va lamuriti ca este asa .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108