REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Prima reacție a lui Klaus Iohannis la acuzațiile lui Ilan Laufer

Prima reacție a lui Klaus Iohannis la acuzațiile lui Ilan Laufer

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:22 382

Președintele Klaus Iohannis „condamnă ferm” folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic, arată Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă. Șeful statului mai precizează că Ilan Laufer „a picat testul maturității” și că declarațiile făcute marți seara „reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat”.

„Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură”, se arată în comunicat.

Administrația Prezidențială mai precizează că Ilan Laufer „a picat testul maturității”, atunci când și-a însușit „cu bună știință” un text „cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real”.

„Președintele României consideră că aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială”, se mai arată în comunicat.

Președintele subliniază și că „recuperarea memoriei Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii”, iar „astfel de declarații cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obținute de țara noastră în toți acești ani”.

Sursa: digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia care apreciati psd-ul si oamenii de acolo meritati cate un glont in freza! Dar e pacat sa folosesti atatea gloante pentru niste retardati!
3
0
Presedintele Johannis sa opreasca tavalugul PENALILOR care nenoroceste Romania si pe Romani! HOTII astia vorbesc ca LEGILE pe care le fac si le aproba parlamentul penal la foc automat sunt pentru binele tarii si al Romanilor! NU. Sunt LEGI speciale facute de HOTI pentru alti HOTI de teapa lor ca sa nu poata fi niciodata anchetati si JUDECATI pentru toate furaciunile si, nici ce-au furat sa li se mai ia inapoi! Asta nu-i DEMOCRATIE cand niste penali, condamnati definitiv in loc sa stea la puscarie conduc Romania.
4
0
Sa ma pupi in doamna pula nazistule ciorditor de copii si case.Un tembel pus de servicii sa aserveasca pe acestia.un maimutoi !.
1
5
E ,,copil minor"!si cand te gandesti ca deja a fost ministru si l-a dat dragnea afara, acum,vroia sa-l puna iar.
4
1
Asadar,ilan nu a promovat examenul maturitatii.E la nivelul de baietel cu buletin si respins la examenul de bacalaureat
4
1
Domnule Presedinte cu tot respectul va felicit si pana ce ULTIMUL TRIBUNAL nu va decide ca sunteti vinovat in vreuna din acuzatiile ce va privesc,o sa va respect si stimez cu toata inima!N am votat pe nimeni desi puteam 89-2014,nu meritau nici la locale nici la restu doar pe DVS.Va multumim
4
1
Hai ca au facut si flacaii de la Replica o treaba buna si au blocat tor-ul. Acum nu-si mai dau pesedistii si antenistii like singuri la toate prostiile pe care le posteaza.
3
1
Ilane,cine te-a consiliat de ai iesit cu aberatiile alea?Steinmetz sau alt consilier evreu de-al lui Dragnea?Te-ai aruncat aiurea cu niste afirmatii,ai putea sa te ocupi de altele,profilul facultatii pe care ai terminat-o nu te recomanda pentru un asemenea post!Interesele cui le reprezinti?Vad ca si Netaniyahu a ajuns sa-i dea ordine lui Iohannis.De Basescu si Dragnea stiam ce relatii si interese au cu Israelul,tu te-ai cam dat de gol!
11
1
iar posteaza slugile psdiste si slugile lui horia constanteinescu nu m aprind daca cel de la 11:42 este idiot format de antena3 sau ereditar.
16
1
Cap de lemn klaun iohannis e o marioneta corupta a serviciilor si a occidentalilor care vor sa jefuiasca Romania
3
22

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920