REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primăria Cernavodă, recomandări în contextul pestei porcine!

Primăria Cernavodă, recomandări în contextul pestei porcine!

Replica API 6 septembrie 2018 | 00:00 381

În urma informării primite de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în localitatea Seimenii Mici, comuna Seimeni s-au confirmat două focare de Pestă Porcină Africană (PPA).

Având în vedere că evoluția bolii constituie un real pericol pentru efectivele de porcine, Primăria orașului Cernavoda anunță deținătorii de porcine de pe raza orașului cu privire la măsurile de prevenire a oricărei contaminări.

Pentru a preveni răspândirea acestei boli se recomandă ca toate porcinele din gospodării sa fie ținute închise în spații de cazare sau adăposturi, izolate, să nu se sacrifice porcii în vederea depozitării cărnii, a consumului propriu, sau al comercializării către diverse persoane. Este interzis transportul animalelor sacrificate din localitățile unde s-a declarat focar de pestă porcină către alte localități învecinate.

Este recomandat ca, pentru dezinfecția la intrarea în adăpost, să se folosească o tăviță cu paie, sau un covor îmbibate cu soluție slabă de sodă caustică.

Orice suspiciune de boală la porcine sau mortalitate trebuie să fie anunțate imediat medicului veterinar din teritoriu, DSVSA Constanța precum și la Primăria orașului Cernavoda, la serviciul de permanență instituit în cadrul Poliției Locale, telefon: 0241/236256.

Specialiștii recomandă ca la primul semn al bolii (moartea subită a animalului, febră foarte mare, înroșirea pielii, vomă, apatie) să anunțe medicul veterinar zonal, sau dispeceratul Politței Locale Cernavoda. Perioada de incubație a virusului este de la 3 până la 15 zile, cu 3-4 zile în forme acute.

La om, virusul nu se transmite, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire. Este însă interzisă sacrificarea porcinelor, precum și comercializarea sau depozitarea cărnii infestate.

Primăria orașului Cernavoda solicită sprijinul și întelegerea cetățenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108