REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primăria Constanţa promite evenimente spectaculoase. Câţi bani alocă pentru ele

Primăria Constanţa promite evenimente spectaculoase. Câţi bani alocă pentru ele

Replica API 12 septembrie 2016 | 01:03 175

Ziua Dobrogei, Festivalul Iernii şi Revelion 2017

Ziua Dobrogei, Festivalul Iernii şi Revelion 2017

Sezonul rece debutează cu evenimente importante pentru constănţeni, după cum promit administraţia locală. Recent, au fost stabilite sumele necesare pentru organizarea celor trei festivităţi specificie perioadei noiembrie- decembrie. Astfel, în ceea ce priveşte Ziua Dobrogei, programată la data de 14 noiembrie a.c., Primăria Constanţa are un buget alocat de maximum 100.000 de lei. Festivalul Iernii ce va avea loc în intervalul 1 decembrie- 30 decembrie a.c. , suma disponibilă este de 1.600.000 de lei, iar pentru petrecerea dintre ani bugetul maxim disponibil este de 500.000 de lei.

În ceea ce priveşte Ziua Dobrogei, caietul de sarcini impune ca locaţie de desfăşurare a evenimentelor Piaţa Ovidiu şi zona peninsulară. În cazul în care condiţiile meteorologice vor permite, se are în vedere organizarea, în aer liber, de manifestări artistice şi dans specifice naţionalităţilor ce locuiesc în zona dobrogeană, dar şi amenajarea unor ateliere şi expoziţii cu tematică legată de istoria Dobrogei şi tradiţii. În cazul Festivalului Iernii, acesta va avea loc în Parcul Tăbăcăriei, mai exact în zona Ţara Piticilor. Condiţiile minime impuse de Primărie ofertanţilor sunt amenajarea unei scene cu o suprafaţă minimă de 48 mp, crearea unor decoruri spectaculoase specifice atmosferei de iarnă, dar şi amenajarea unei zone de agrement care să cuprindă atelierele lui Moş Crăciun. În plus, este necesară şi amplasarea unui brad cu o înălţime minimă de 20 m care să fie decorat cu peste 20.000 de beculeţe. Deschiderea oficială a festivităţii va avea loc la data de 1 Decembrie când vor avea loc un concert şi focuri de artificii care să marcheze şi Ziua Naţională. Totodată, în fiecare weekend, se vor desfăşura spectacole de teatru pentru copii, concerte de colinde, dar şi cu artişti cunoscuţi la nivel naţional. Ultimul, dar şi cel mai aşteptat event al anului, Revelionul, se va organiza, ca de fiecare dată, în Piaţa Ovidiu. Se va avea în vedere amplasarea unei scene de o dimensiune minimă de 120 mp, dar şi asigurarea în mod profesionist de lumini şi sunet. La capitolul distracţie, pe scenă vo urca minimum trei artişti cunoscuţi la nivel naţional sau internaţional precum Voltaj, Loredana, Smiley, Carla’s Dream, Delia, Andra sau Inna. De asemenea, va avea loc şi un spectacol de lumini şi laser permanent în timpul concertelor. Trecerea dintre ani va fi marcată de un foc de artificii impresionant ce va dura 10 minute.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108