REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria EXPROPRIAZĂ trei imobile pentru construcţia Sălii Polivalente! Iată cine sunt proprietarii şi câţi bani vor primi

Primăria EXPROPRIAZĂ trei imobile pentru construcţia Sălii Polivalente! Iată cine sunt proprietarii şi câţi bani vor primi

Replica API 22 iunie 2019 | 00:40 534

Proiect pe ordinea de zi a şedinţei din 25 iunie

Proiect pe ordinea de zi a şedinţei din 25 iunie

Sala polivalentă de la Constanţa, obiectiv anunţat cu câţiva ani în urmă, intră din nou în dezbaterea consilierilor locali municipali. Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a iniţiat un proiect pe ordinea de zi a şedinţei din 25 iunie, prin care solicită aprobarea unor sume necesare exproprierii a trei imobile. Suprafeţele celor trei imobile se suprapun cu suprafaţa totală necesară construcţiei sălii polivalente.

Amintim că, la sfârşitul anului 2018, Compania Națională de Investiții, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, a semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții “Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța”, din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Cârțan. Lucrările vor fi efectuate de Asocierea S.C. Euromateria S.R.L, S.C. Aduro Impex S.R.L, Conpat SCARL – DELTA CON S.R.L, Research Consorzio Stabile S.C. ARL.

Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote și taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Sala de sport propusă ocupă, la sol, circa 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

Revenind la proiectul la care facem referire, el are la bază raportul de evaluare întocmit la solicitarea municipalităţii de SC MAnagement Consulting Solution SRL. Conform evaluării, suma totală necesară exproprierii a trei imobile situate în Tomis Nord, strada Badea Cârţan, este de 124.412 euro, adică 587.572 lei, după cum urmează:

- 227 mp aparţinând Asociaţiei Club Sportiv Metalul / SMC Prefabricate pentru Construcţii SA (sumă evaluată: 38.136 euro);

- 474 mp aparţinând aceleaşi asociaţii menţionate mai sus (suma evaluată pentru acest teren: 27.492 euro);

- 334 mp aparţinând Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa (suma: 58.784 euro).

Proiectul, aşadar, va intra în şedinţa din 25 iunie, urmând să fie votat de consilierii locali. Vezi documente (click pe imagini!):

Reamintim, totodată, şi alte detalii legate de proiectul sălii polivalente:

Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spațiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilității funcționale a zonei.

Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stau si ma intreb daca aceste terenuri pe care vor sa le exproprieze au apartinut acelor asociatii si nu unor persoane care au fost deposedate abuziv de comunisti. De ce nu s-a facut confiscarea lor de la aceste asociatii si dat terenul celor care meritau pe drept sa fie despagubiti conform legii 165?
2
5
Este cat se poate de evident ca treaba cu exproprierile este praf in ochi in contextul sosirii alegerilor. Acest individ nu v-a ridica nici o sala polivalenta, ne prosteste. Daca si la urmatoarele alegeri constantenii se lasa pacalit de minciunile acestui om, ne meritam soarta. Ca primar este 0, incapabil sa faca proiecte de mare amploare in oras. In campanie a promis parcari supraetajate, au trecut anii si nimic. Pariez ca revine cu ideea in urmatoarea campanie.
15
0
Fumigena ca vin alegerile curand si fagadau mai vrea un mandat sa termine de dat toate bucatile de pamant libere din Cta si Mamaia! Acolo nu se va face nicio sala de sport, se vor face blocuri!
17
2
poponarilor nu scrieti nimic de fetita Sorina? asa rable sunteti ? Muie replica muie la toata lumea din guvern si muie la toate televiziunile ziiarele care nu scriu despre fetita Sorina, in curand va ajunge in US si acolo va ramane fara un rinichi
3
14
neispravitul asta. Numai gargara, eventual plateste niste exproprieri si atat.
20
1
Matra cuce anal fa bete... Necajitelor!
5
2
Ia trebuit cativa ani doar sa inceapa exproprierile, tare asta. Face totul de ochii lumii, in speranta imbunatatirii imaginii in fata noastra. Aceasta sala nu va fi construita in acest mandat, poate deloc. Fraieri suntem daca mai cadem in capcana lui pentru al vota.
24
1
Sala asta o sa apartina tot MApN ca si viitorul spital regional?Asta daca se vor construi!Bai Fagadau,in mandatul tau inca nu s-a terminat lucrarea de la Pod Butelii si tu vii cu Sala Polivalenta?La Cazino ar trebui sa puneti o piatra funerara si sa depuneti coroane,a ,,murit" demult!
28
1
Nu apuca sa puna nici o caramida la sala asta de sport. Zboara din primarie si ramane cu eticheta de cel mai prost primar din galaxie.
34
2
Constanta merita o sala polivalenta mai mare decat cea de la Cluj, adica minim 12 000 locuri. Constanta nu este jumatate din Cluj.
27
0
Iar nu este trecut bazinul de inot!Nu te mai votez.
29
1
banii de retrocedare cat 3 sticle de sampanie la loft in mamaia .........aiureala tipic romaneasca . nu iese comisionul , de aia nu s au apucat de treaba .......100000 euro au toate floraresele din constanta
24
0
Si trebuia sa lase balta proiectul? A facut fix ce trebuia sa faca.
6
23
Fagadau nu ai facut nimic pentru Constanta, ah scuze , ai facut , ai pus stalpisori si ai pus militia locala sa imparta "felicitari" . Sa te voteze neamurile , dar nici aia nu te mai voteaza.
41
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614