REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primaria Mangalia, solicitata sa se ingrijeasca de sanatatea copiilor

Primaria Mangalia, solicitata sa se ingrijeasca de sanatatea copiilor

Replica API 23 noiembrie 2010 | 00:00 97

Scolile din sudul litoralului duc lipsa de medici

Scolile din sudul litoralului duc lipsa de medici

Instituţia Prefectului a fost informată de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa de faptul că au întâmpinat dificultăţi în efectuarea triajului epidemiologic după fiecare vacanţă şcolară, efectuarea examenelor de bilanţ trimestriale şi anuale şi efectuarea vaccinărilor care nu se pot administra decât sub supravegherea unui medic.

O astfel de problemă a fost întâlnită în municipiul Mangalia, unde asistenţa medicală şcolară este influenţată de lipsa a cel puţin un medic şcolar. "Campania de vaccinare împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei efectuate la nivelul clasei a II-a şi vaccinarea difetero-tetanică la clasa a IX-a s-a efectuat prin medicii de familie la care sunt înregistraţi elevii, dar mobilizarea acestora a fost extrem de dificilă datorită neprezentării la cabinetele medicale ale acestora. Cu această ocazie s-a depistat un număr de 30 de elevi care nu au medic de familie, copii care nu au putut fi vaccinaţi, situaţie care a fost semnalată Serviciului Social al Primăriei Mangalia de către Scoala nr. 1. Este necesar ca Primăria Mangalia şi Consiliul Local să facă demersuri pentru angajarea a cel puţin unui medic şcolar, necesarul fiind de doi medici, care să gestioneze problemele de medicină şcolară, inclusiv intervenţia în cazul apariţiei unor evenimente epidemiologice. Menţionăm faptul că sursa de finanţare pentru cheltuielile de personal va fi asigurată în continuare de Ministerul Sănătăţii", susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Facem precizarea că în sudul litoralului funcţionează 3 licee cu un efectiv de 2.446 elevi, unde există un singur asistent medical; 5 şcoli generale cu un efectiv de 5758 de elevi, fără cadru medical; 5 grădiniţe cu orar prelungit şi 2 grădiniţe cu orar normal cu 5 asistente medicale, cât şi 2 creşe cu un efectiv de 65 de copii şi 3 cadre medii medicale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108