REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Medgidia, din nou la judecată cu firma Best Partener SRL

Primăria Medgidia, din nou la judecată cu firma Best Partener SRL

Replica API 2 ianuarie 2012 | 00:00 592

Iordache nu vrea să achite o factură către un pedelist

Iordache nu vrea să achite o factură către un pedelist

Societatea pedelistului Sorin Elvis Radu, SC Best Partener SRL, din Medgidia, se judecă cu primăria, într-un dosar proaspăt înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, înregistrat pe data de 16 decembrie a.c. Între societate şi Primăria Medgidia au avut loc mai multe dispute, cu privire la unele licitaţii privind lucrările de reabilitare a tramei stradale şi altele. Însă, de această dată, municipiul Medgidia, prin primar, este contestator, în timp ce societatea apare ca intimat. Contactat de Replica, edilul Marian Iordache ne-a declarat că nu ştie exact despre ce este vorba în acest dosar, întrucât este nou. "Probabil este vorba despre o anume factură din 2008 neachitată. Eu nu eram primar la acea vreme. În campania electorală de atunci s-au făcut unele lucrări la viteză, printre care şi amenajarea unor toalete. Lucrările au fost făcute de firma Best Partener, urmând a fi achitate de Primărie, de cel care câştiga alegerile, ori eu nu am fost de acord cu aşa ceva. Nu am plătit şi pentru că nu mi s-au prezentat toate documentele. Valoarea facturii este de aproximativ 90.000 lei", ne-a declarat primarul Marian Iordache.

De precizat că, anul trecut, comisia de specialitate din cadrul primăriei a desemnat firma Best Partener SRL ca fiind câştigătoarea licitaţiei privind acordarea unui contract de publicitate şi informare cu privire la proiectul "Reabilitare tramă stradală". Primarul a anulat procedura de atribuire a contractului, pe motiv că societatea avea o datorie către bugetul local de 7.000 lei. După ce a fost reluată procedura de atribuire, câştigitoare a fost o societate din Craiova. Pedelistul Sorin Elvis Radu a depus, pe data de 14 mai 2010, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, un document prin care aducea la cunoştinţă că este nemulţumit de anularea procedurii care i-ar fi atribuit acel contract. Mai mult decât atât, din contestaţie mai reiese că Best Partener a mai cerut şi obligarea autorităţii contractante la respectarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Ulterior reclamaţiei, CNSC a decis să admită în parte contestaţia SC Best Partener SRL în contradictoriu cu Primăria Medgidia, anulând rezoluţia de anulare a procedurii de atribuire. Ulterior acestui fapt, CNSC a obligat Primăria Medgidia la reevaluarea ofertelor şi la emiterea unui raport al procedurii de atribuire.

În ceea ce priveşte SC Best Partener SRL, aceasta a dat în judecată, în urmă cu câteva zile, şi Primăria Tortomanu, pentru o creanţă rezultată în urma unor unor contracte privind unele lucrări de interes public.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108