REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PRIMĂRIA vrea PARC INDUSTRIAL, iar proprietarii nu au cui să VÂNDĂ terenurile!

PRIMĂRIA vrea PARC INDUSTRIAL, iar proprietarii nu au cui să VÂNDĂ terenurile!

Replica API 5 iulie 2021 | 23:15 1982

În urma materialului publicat de Replica cu titlul “Zona Industrială, o GROAPĂ de GUNOI unde terenurile se VÂND cu SUTE de MII de EURO”, cetăţenii care deţin terenuri în zonă sni s-au adresat pentru a povesti prin ce situaţie cruntă trec de ani buni. Cu terenuri de zeci de mii de euro în dotare, proprietarii se plâng că, din cauza PUG-ului vechi al Constanţei, nu pot construi pe propriile terenuri, iar din această cauză zona arată deplorabil. Oamenii nu-şi permit să igienizeze frecvent suprafeţele de pământ şi, pentru că sunt blocaţi de ani de zile, au ales să le scoată la vânzare. Însă, menționăm că Primăria vrea să construiască un parc industrial, în condițiile în care, iată, oamenii se plâng că nu au cui să vândă.

Terenurile sunt o povară pentru proprietari

Zona Industrială din Constanţa este considerată ca fiind o groapă de gunoi, zeci de persoane fizice şi juridice depozitându-şi deşeurile acolo, dar, cu toate acestea, terenurile se vând cu zeci, chiar sute de mii de euro. Se pare că proprietarii nu fac acest lucru pentru a se îmbogăţi, ci, mai degrabă, pentru a scăpa de povara igienizării terenurilor pe care nu pot dezvolta afacerile la care visau. Luminiţa S., proprietara unui teren de 600 de metri pătraţi, a explicat pentru Replica de ce se chinuie de ani de zile să scape de terenul pe care l-a cumpărat, apelând la un credit bancar. “Nu putem dezvolta nimic pe acele terenuri. PUG-ul nu ne dă voie. Trebuie să avem deschidere de 20 de metri către o stradă principală, nu este PUZ pe zonă. Nu avem 1000 de mp şi nu putem iniţia aceste planuri. Nu putem avea activităţi de producţie, dar putem folosi terenurile ca loc de depozitare. E o zonă industrială şi nu putem dezvolta nimic aici”, a explicat femeia.

S-a chinuit să scape de datorii, dar se vede nevoită să vândă terenul

Femeia a mai transmis pentru Replica faptul că a achiziţionat terenul din yona Industrială în anul 2007 cu speranţa că va putea dezvolta o afacere aici. Se pare că lucrurile nu au mers aşa cum plănuia, iar femeia se vede nevoită să vândă terenul care reprezintă, acum, o povară. “De ce mai există zonă industrială dacă afacerile se dezvoltă în oraş? Noi, ăştia cu suprafeţe mai mici de 1000 de mp ce putem face? PUG-ul nu ne dă voie, nu ne-am modernizat deloc. Am achiziţionat terenul în 2007, de 14 ani nu am putut muta afacerea aici. Plătim chirie în altă parte şi aici terenul este în paragină. Am plătit credit la bancă 10 ani şi acum ne uităm la bălăriile care cresc. Ce să fac? Să împrumut bani să mai cumpăr alt teren? L-am scos la vânzare. Am acum un client care ar vrea să îşi dezvolte un atelier, dar bate în retragere. Ne chinuim aşa de ani de zile. Am fi putut să revigorăm zona, e o zonă industrială, să se mute lumea cu afacerile din oraş aici. Am scos şi certificate de urbanism care ne spun că nu putem dezvolta aici ce ne dorim”, a mai adăugat femeia.

Primăria Constanţa a transmis proprietarilor de terenuri din zona Industrială să solicite certificate de urbanism de informare, aflând în felul acesta tot ce se poate face pe acele terenuri.

Citește și:

PRIMĂRIA Constanța VREA, NEAPĂRAT, un PARC INDUSTRIAL

În ce stadiu este noul PUG al Constanţei

Cât despre elaborarea noului Plan Urbanistic General al Constanţei, consilierul local PNL Mihaela Andrei preciza în luna martie, pentru Replica, faptul că proiectul se afla încă în faza de strângere de date ce conţin situaţia existentă. “Municipiul Constanța nu are încă finalizat inventarul domeniului public și privat al orașului, nu are un plan privind utilitățile în Constanța și, un lucru foarte important, PUZ-urle Constanței fac referire, la alte PUZ-uri, care... sunt de negăsit. În data de 7 aprilie, se încheie prima faza a contractului ce constă în strângerea de date ce conțin situația existentă” transmiteam în martiem Mihaela Andrei.

Citeşte şi:

Synergetics Corporation, la RAPORT! În ce stadiu se află elaborarea PUG-ului Constanței!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai constanta este asa de 30 de ani nu de acum.....
2
0
La Timisoara si Cluj, Universitatile au intrat in parteneriat cu Primaria si scriu impreuna proiecte pe fonduri nerambursabile pentru centre de cercetare, laboratoare noi, noi camine studentesti, etc. Pe asta trebuie mizat, nu pe hale industriale. Universitatile noastre ce pazesc?
2
0
Ati vrut constanta altfel ! O aveti pana-n gat ! Felicitari hahahaah
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468