rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Monitorizaţi "de nevastă, SRI şi de agenţiile străine"

Primarii constănţeni au făcut o obsesie: "Ne sunt ascultate telefoanele"

Prea multă tehnologie dăunează! Telefoanele ascultate se transformă în psihoză. Cu toţii se simt monitorizaţi în numele luptei împotriva corupţiei. Este concluzia la care au ajuns majoritatea funcţionarilor publici din instituţiile constănţene. Recunosc că sunt o necesitate şi nu se pot despărţi de ele, chiar dacă discuţiile prin intermediul telefoanelor mobile pot fi ascultate, oricând, de oricine deţine un dispozitiv de interceptare. Aproape toate anchetele din ultima perioadă conţin transcrieri ale unor convorbiri telefonice.

Specialiştii din serviciile de telecomunicaţii speciale afirmă că, în schimbul a câtorva mii de euro, oricine poate intra în posesia unui aparat de ascultat telefoane mobile. Dispozitivele "minune" pot fi cumpărate direct de pe Internet, iar cei care au astfel de aparate "prestează" la comanda unor persoane fizice care vor să afle totul despre partenerii de afaceri sau partenerii de viaţă. Nimeni nu poate împiedica ascultarea telefoanelor mobile, nici noi, cei care le folosim, nici cei care ne pun la dispoziţie aceste servicii. "Nu cred că există un primar în România care să nu ştie că este ascultat în mod permanent. Este deranjant să ştii că în loc de două persoane, care întreţin o discuţie, participă şi a treia care ascultă. Nu voi renunţa la telefon, pentru că funcţia publică nu-mi permite acest lucru, însă disconfortul există, chiar dacă nu mă simt vinovat de ceva. Ceea ce discuţi cu o persoană poate fi interpretat prin adăugarea sau tăierea unor pasaje din convorbire. De multe ori se fac publice lucruri personale ceea ce însemană că lucrurile au derapat. Este mult prea liber regimul de înregistrare şi mult prea utilizat ca şi armă. Este nevoie de o stricteţe în ceea ce priveşte utilizarea şi interceptarea telefonului. Ar trebui reglementat foarte clar acest aspect", a declarat, pentru "Replica", primarul Medgidiei, Marian Iordache.

Primarul Delicoti: "Când sunt ascultat este ceva normal, dacă nu sunt este o problemă"

Pe de altă parte, posibilitatea ascultării convorbirilor telefonice este stabilită de lege doar în câteva cazuri care ţin de săvârşirea unor infracţiuni sau de siguranţa naţională nefiind admisă extinderea acestor situaţii şi la alte cazuri. Astfel de proceduri se realizează doar pe baza mandatului judecătorului şi sub supravegherea acestuia, iar interceptarea fără drept a convorbirilor telefonice este o infracţiune prevăzută şi sancţionată de Codul Penal în art. 212, cu închisoare de până la trei ani sau amendă. Cu toate acestea, primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, susţine că din 2003 şi până în prezent telefonul său este monitorizat non stop, cu sau fără autorizaţie. Edilul spune că intră în panică numai atunci când nu este interceptat. "Nu am ce să limitez din convorbiri, la mine sunt ascultate telefoanele încă din 2003, cu sau fără autorizaţie de la Judecătorie. Un singur lucrător are dreptul conform legii să-mi asculte telefonul vreo trei luni. Dacă apare vreun dosar de mită, de arestări, de corupţie, mă conexează şi pe mine la el. Din 2003, de când am avut meciuri cu fostul şef al IPJ Constanţa, Jipa, mă asultă. Când sunt ascultat este ceva normal, dacă nu sunt este o problemă. Intru în panică, se pregăteşte ceva, nu mai însemn nimic pentru ei", a spus, cu amuzament, primarul Delicoti. Edilul susţine că de nouă ani de când este în vizorul unora sau altora s-a obişnuit cu ideea de a fi monitorizat şi spune că nu este deranjat de acest aspect, pentru că nu are ce să ascundă de oamenii legii. "Vor să fim ţinuţi în teroare. Nu mă deranjează că sunt ascultat, pentru că nu am ce să ascund. Încerc să mă încadrez în limitele legii în tot ce fac, însă interpretările convorbirilor sunt forţate. Se poate folosi împotriva noastră o discuţie privată despre mere şi să spună judecătorul că sunt pere. Aceasta este marea dramă. Violarea intimităţii este un lucru destul de grav, îl acceptăm forţat pentru că trăim timpurile pe care le trăim şi justiţia are nevoie de o ordine şi de o metodă neortodoxă ca ajutor. Am văzut transcrieri prin alte cazuri în care am fost conexat, am acelaşi telefon, îmi este ascultat şi nici nu am de gând să-l schimb", susţine Delicoti.

Adrian Stan: "Condamnările nu pot fi făcute în baza unor simple convorbiri"

Însă, discuţiile telefonice nu reprezintă şi fapta în sine. Primarul din Techirghiol susţine că de cele mai multe ori discuţiile sunt prezentate ca o faptă, dar condamnările nu pot fi făcute doar în baza unor simple convorbiri. "Sunt urmărit de toată lumea, de nevastă, de SRI, de agenţiile străine, şi până la urmă nu sunt decât discuţii despre problemele legate de oraş. Nu mă feresc de nimeni, vorbesc liber, aşa că la mine nu există secretomanie la acest capitol. Dacă tot suntem în Europa, ar trebui să avem aceleaşi drepturi ca primarii din Italia sau Spania. Cei de acolo nu sunt ascultaţi precum primarii din România. Nu văd de ce ar fi vreo diferenţă din acest punct de vedere. O discuţie despre ceva nu înseamnă că ai şi înfăptuit ceva şi nu ştiu dacă aceste condamnări se pot face pe baza unor discuţii. Din punctul acesta de vedere, al ascultatului, nu este cel mai fericit caz să fii primar. Poate pe viitor am să recurg la o comunicare cu ajutorul porumbeilor", a declarat râzând edilul Adrian Stan de la Techirghiol.

Hânsă: "Ascultarea telefoanelor foloseşte unora din punct de vedere politic"

Unii primari spun că ar fi în stare să protesteze public să le fie ascultate telefoanele, dar şi faptul că acestă metodă serveşte unora sau altora din punct de vedere politic. "Aş protesta public dacă nu mi-ar fi ascultate telefoanele, pentru că ar însemna că nu sunt o persoană importantă. Îmi sunt ascultate telefoanele, pentru că am tot felul de prieteni. Problema este că nu mă deranjează. La telefon discut lucruri normale, în limitele legii, dar când văd cum se folosesc transcrierile în mod trunchiat şi aranjat, doar să iasă ceea ce trebuie, atunci apar semne de întrebare. Cred că ascultarea telefoanelor foloseşte unora din punct de vedere politic, eu am trecut prin asta. Nu am făcut prostiile mari de care sunt acuzat, dar modul interpretării şi a documentelor care se adună la dosar de către cercetătorii noştri juridici este îngrijorătoare", spune Gheorghe Hânsă, primarul din Cernavodă, care mai adaugă şi faptul că: "Noi nu am luat în seamă aceste aspecte, dar în unele cazuri se ajunge să se cuantifice în luni de detenţie. De la gluma "ne sunt ascultate telefoanele" şi până la interpretarea lor de către oameni, într-un mod tendenţios, este cale lungă. Am avut multe dosare, unul-două se mai târâie, şi cu toate că unele sunt destul de groase, în nici unul nu am avut transcrieri ale convorbirilor telefonice şi asta denotă că discuţiile nu au fost interesante şi că mă comport normal, iar hârtiile lor sunt ciudate. Din cauza interpretărilor sunt un pic speriat, dar la telefon nu mă cenzurez. Pe viitor, am să recitesc romanul 1984, am să-mi iau notiţe, şi voi vedea dacă telefonul este deasupra mea sau eu peste telefon. Probabil că la prima transcriere a unei discuţii de ale mele, într-un posibil dosar, o să fac praf telefonul şi o să mă întorc la scrisori".

Brăilou: Pe viitor mă gândesc să renunţ la telefonul mobil

Unii primari spun că trăiesc cu temerea că sunt monitorizaţi şi ascultaţi, pentru că nu se mai pot baza pe probitatea profesională şi morală a celor care dispun interceptarea convorbirilor telefonice. "S-a creat o psihoză care depăşeşte orice închipuire. Sunt oameni care nu au nici o preocupare pe lumea asta şi care sunt speriaţi că li se ascultă telefonul. S-a creat o psihoză, pentru că majoritatea lucrurilor care li se impută unora la un moment dat sunt din interceptările telefonice. Oamenii au început să se gândească dacă mai vorbesc sau nu la telefon. Avem dreptul la o viaţă personală, intimă, care nu-i problema nimănui. Dar unele discuţii, din păcate, apar prin presă. Am trăit şi înainte de '89 şi ţi-e frică să vorbeşti la telefon. Un fel de Big Brother în variantă îmbunătăţită, trăim acum. Nu cred că este vreun primar care să nu aibă temera că este monitorizat şi telefoanele sunt ascultate. Din păcate nu ne mai putem baza pe probitatea profesională şi morală a celor care cer să ne fie ascultate telefoanele. În spatele lor se ascund unele interese personale", a declarat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. Edilul susţine că nu este de acord cu metoda stării de teroare asupra oamenilor. "În ultimii opt ani ne-am confruntat cu un stres accentuant din cauza acestei probleme, care nu aduce nimic bun nici persoanei vizate, şi nici celui care lucrează cu el. Pe viitor voi răspunde din ce în ce mai rar la telefon. Dacă sunt sunat pe telefonul fix de la birou, atunci răspund, altfel nu sunt obligat să am telefon mobil. Pe viitor mă gândesc să renunţ la telefonul mobil, vreau să duc o viaţă liniştită, nu una stresantă. Nu ştiu cine mă sună, nu cunosc pe toată lumea, nu ştiu ce probleme au şi mai bine evit anumite chestiuni. Este o stare de psihoză care aduce în atenţie starea de nemulţumire din '89. Aici s-a ajuns. Atunci libertatea personală era afectată, miliţia era la putere, securitatea asculta absolut tot, şi acum se întâmplă la fel. Cred că este un model global, cu tot felul de sisteme de supraveghere", a conchis Brăiloiu. Sperăm ca datele prezentate mai sus creionează o imagine despre cum prin intermediul unui telefon mobil poate fi invadată viaţa personală a cuiva, indiferent dacă acesta desfăşoară sau nu activităţi ilegale.

Alexandra VASILE

miercuri, 25 iulie 2012246
Comentarii

00iulia(25 iul 11:52)
Ati votat Hansa ,sa va spalati cu el pe cap va fura in continuare ,ca si madam Mircea si nu va pati nimic orasul este blestemat iar voi sunteti dobitoci.
00Rodica(25 iul 08:01)
Brailoiu vorbeste de teroare? Ce a facut el in oras inainte de alegeri si dupa aceea ce s-a numit? Sa ii fie rusine!
mai mult...Replica
23 sep 00:00Replica'Speculă' cu remorchere: contract impresionant pentru o firmă din Constanța

Un mic constructor naval din Constanța a prins unul din cele mai mari contracte din istoria sa, prin care va livra...207

23 sep 00:00ReplicaUn poștaș din Constanța A FURAT pensiile mai multor bătrâni, după care a fugit în Franța!249
23 sep 00:00ReplicaProiectul deputatului Babuş, la mâna consilierilor locali municipali166
23 sep 00:00ReplicaFostul primar din Negru Vodă, OBLIGAT să plătească un prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi! Nicolin se opune!

Fostul primar din Negru Vodă, cel care a ținut cu dinții de scaunul de șef din 1990 până în 2016, este bun de...199

23 sep 00:00ReplicaOvidiu Cupșa, directorul CERONAV: Ne batem pentru deschiderea unui pavilion românesc!228
23 sep 23:04ReplicaVoi unde petreceţi Revelionul? Păltiniş, ideal pentru o vacanţă reuşită alături de familie şi prieteni181
23 sep 00:02ReplicaAccident rutier grav, la ieşire din Medgidia! Un bărbat A MURIT! VIDEO

Un accident rutier grav a avut loc, duminică seara, 22 septembrie, la ieşire din Medgidia spre Valea Dacilor, un...2034

23 sep 00:02ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV LA IEŞIRE DIN CATALOI: 4 MAŞINI IMPLICATE, MAI MULŢI RĂNIŢI! VIDEO!1302
23 sep 00:06ReplicaVIDEO. Velier cu mai multe persoane la bord, în derivă pe Marea Neagră, travers de portul Mangalia591
23 sep 00:37ReplicaDosare penale pentru mai mulți șoferi care s-au urcat băuţi la volan

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, de 29...479

23 sep 00:38ReplicaPoliţiştii au emis un ordin de protecţie pentru încă un soţ violent373
23 sep 00:08ReplicaHoț prins după ce a intrat pe geamul unui apartament din Constanța și a furat televizoare și bijuterii. A fost REȚINUT!815
Vremea
11.5°11.5° - 11.7° luni, 23 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 71%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1016.92 milibari

Loto
6/49172024252729
5/40192530354012
joker101723262914
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 22:33SportFCSB și CFR Cluj s-au anihilat reciproc și au remizat, 0-0

FCSB și CFR Cluj au remizat în derby-ul etapei a 10-a din Liga 1, scor 0-0, după un meci în care cele mai bune două...99

23 sep 18:26SportWeekend fabulos pentru antrenorii români din străinătate

Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă și Marius Șumudică au obținut victorii pe linie...111

23 sep 00:00SportJaponeza Naomi Osaka a cucerit trofeul la Osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 4 în ierarhia internaţională, principala favorită, a câştigat...103

23 sep 00:00SportRugby: Italia s-a impus lejer în faţa Namibiei, la Cupa Mondială 2019

Naţionala de rugby a Italiei a câştigat duminică meciul cu Namibia, din grupa B a Cupei Mondiale 2019 din Japonia,...93

Local
23 sep 23:58LocalActivități sportive, bucurie și mișcare pe bulevardul Tomis! VIDEO!

Bulevardul Tomis pietonal, pentru o zi! Constanța s-a angrenat în activitatea desfășurată de Primăria Constanța,...760

23 sep 00:40LocalUn record și o premieră pentru România pe Plaja Modern, de Ziua Păcii

La inițiativa JCI (Junior Chamber International) Constanța, pe 21 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, peste...520

23 sep 00:39LocalAutoutilitară căzută în canal, la Movilița

Duminică dimineață, în jurul orei 06.30, salvatorii de la Detasamentul Urziceni au fost alertați pentru a interveni...338

23 sep 00:36LocalPieton lovit de mașină pe strada Unirii

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină duminică, 22 septembrie, pe strada Unirii, în urma unui...810

23 sep 00:33LocalSpirit civic: pompierii constănțeni au participat la o acțiune de igienizare a orașului

Pompierii constănțeni au lăsat, preț de câteva ore, lupta cu focul, s-au echipat cu saci și mănuși și,...448

23 sep 00:44LocalIncendiu la Gârliciu. O casă și un adăpost de animale, cuprinse de flăcări

Panică la Gârliciu sâmbătă, 21 septembrie, după ce a izbucnit un incendiu la o casă și un adăpost de animale pe...439

23 sep 00:45LocalDeblocare de ușă în Medgidia: persoană găsită MOARTĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 21 septembri, pe strada Ecaterina...1789

23 sep 00:47LocalInfracțiuni economice, depistate de polițiști

În perioada 14 – 20 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 42 de...580

23 sep 00:47Local18 persoane predate între România și state membre U.E.

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru...417

23 sep 00:07LocalIndisponibilitatea Unității 1 de la Cernavodă se prelungește până marți. Prețurile spot la electricitate au ajuns la cer

Indisponibilitatea unității 1 a centralei nucleare se prelungește până marți dimineață, lucru care ține sus...1597

Politică
23 sep 00:43PoliticăCătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale; ADN înseamnă alternativă la actuala clasă politică

Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura...296

23 sep 00:43PoliticăFifor: Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni

Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat că au trecut 5 zile de la decizia Curţii Constituţionale şi 26 de zile de când...229

23 sep 00:39PoliticăViorel Cataramă nu se lasă, după ce i-a fost respinsă candidatura: intră în joc Curtea Constituțională

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă că va depune contestaţie la CCR după ce Biroul...316

23 sep 00:35PoliticăLiviu Pleșoianu, anunț în creierii nopții: NU își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale anunță că nu a reușit să...561

23 sep 00:35PoliticăElena Udrea își adună forțele: O să fie o surpriză ce voi face în continuare

Elena Udrea, fost ministru, lider de partid si candidat la prezidentiale, spune că o să fie o surpriză traseul ei...839

23 sep 00:34PoliticăForțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură

Parlamentarii din gruparea care susține Guvernul Viorica Dăncilă sunt oficial aproape la fel de mulți ca cei din...581

23 sep 00:34PoliticăPalaz spune că n-a aflat despre verdictul în cazul lui Băsescu; e în concediu!

Judecătorii Curții de Apel București au dat vineri un verdict prin care au confirmat rezoluția CNSAS că Traian...470

23 sep 00:33PoliticăViorica Dăncilă le răspunde celor care o critică pentru numirea unui jurnalist în fruntea PSD Cluj

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul vrea să obțină rezultate...464

23 sep 00:33PoliticăViorel Ionescu, primarul din Hârșova, despre președintele executiv al Asociației Orașelor din România: AOR este apolitică, nu este SC CHIRIȚĂ SRL

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, supărat pe Ionel Chiriță, despre care spune că umblă cu tertipuri pentru a...681

23 sep 00:32PoliticăMircea Diaconu și-a depus candidatura la prezidențiale: Cum a explicat absența lui Tăriceanu și a lui Ponta

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând la...496

Monden
23 sep 00:00MondenMunti, uriaşul de la "Chefi la cuţite", a ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit aproape 100 de kilograme

Câştigătorul sezonului 6 Chefi la cuţite este de nerecunoscut după ce a reuşit să ajungă de la 170 de kilograme...99

23 sep 00:00MondenAlexandru Darie a fost înmormântat în lacrimile fostei soţii şi ale actorilor care l-au iubit

Durere apăsătoare şi lacrimi amare duminică la înmormântarea lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins din viaţă,...95

23 sep 00:00MondenPictoriţa Mariana Calfa a venit cu un cocoş la iUmor. Cheloo i-a ascultat uimit povestea

Mariana Calfa are o adevărată grădină zooligică la castelul de pe malul Lacului Fundeni, în care stă, iar vineri...94

23 sep 00:42MondenFiica lui Gigi Becali se mărită. Latifundiarul din Pipera, mândru de viitorul ginere: „E dintr-o familie avută”

Fiica cea mare a lui Gigi Becali, Teodora, face nuntă mare luna viitoare, în octombrie. La eveniment ar urma să...109

23 sep 00:00MondenCum arată fiul rebel al lui Nicholas Cage după ce a învins "demonii" alcoolului

Nicolas Cage își promovează noul film, „Running with the Devil”, iar la premiera din Los Angeles, de pe 16...103

23 sep 00:00MondenCum arată Stallone la 37 de ani de la lansarea filmului „Rambo”

Sylvester Stallone se ţine incredibil de bine la cei 73 de ani ai săi. După o carieră de 40 de ani de supererou,...95

23 sep 00:00MondenDouă poze din şedinţa foto realizată de Marilyn Monroe pentru Look Magazine, scoase la licitaţie

Casa Christie's va scoate la licitaţie la 29 octombrie, la New York, două poze din legendara şedinţă foto...93

23 sep 00:00MondenLogoul Batman, proiectat pe mai multe clădiri din lume cu ocazia aniversării a 80 de ani de la crearea personajului

Simbolul supereroului Batman a fost proiectat sâmbătă pe mai multe clădiri din lume pentru a celebra 80 de ani de la...94

23 sep 00:00MondenTaylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită...95

23 sep 00:00MondenPremiu de 1.300 de dolari pentru cel care vizionează, înainte de Halloween, 13 filme după Stephen King

Un concurs oferă în SUA un premiu de 1.300 dolari persoanei care va putea să vizioneze înainte de Halloween...90

Mapamond
23 sep 00:00MapamondJuncker: Brexit-ul este un moment tragic pentru Europa

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută la 31 octombrie, "este un moment tragic pentru Europa", a...102

23 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova şi...98

23 sep 00:00MapamondONU - Adunarea Generală: Trump va avea o mulţime de întâlniri individuale cu lideri mondiali

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va avea trei zile pline la New York săptămâna viitoare, când va reveni...92

23 sep 00:00MapamondMalta: Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia denunţă componenţa comisiei de anchetă independente

Familia jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia asasinate în 2017 a criticat componenţa comisiei de anchetă, în...97

23 sep 00:00MapamondPartidul Laburist ar rezolva Brexitul în şase luni

Un guvern condus de Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va asigura un acord...99

23 sep 17:38MapamondSUA: Democratul Joe Biden îi cere preşedintelui Trump să dezvăluie conţinutul unei conversaţii telefonice controversate

Favoritul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a solicitat ca Donald Trump să facă publică...89

23 sep 00:00MapamondGuvernator bancă centrală: Noile sancţiuni americane demonstrează că Washingtonul nu deţine nicio pârghie asupra Iranului

Guvernatorul Băncii centrale iraniene Abdolnasser Hemmati a afirmat că noile sancţiuni americane impuse instituţiei...92

23 sep 00:00MapamondIsraelul este o ţară rusofonă, consideră preşedintele rus Vladimir Putin

Rusia consideră Israelul drept o ţară rusofonă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs...93

23 sep 00:00MapamondCâteva mii de persoane au manifestat la Berna contra introducerii tehnologiei 5G

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Elveţiei, Berna, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de...97

23 sep 00:00MapamondCel mai bătrân supravieţuitor austriac al Holocaustului a murit la vârsta de 106 ani

Cel mai bătrân supravieţuitor austriac al lagărelor morţii, Marko Feingold, a murit joi la vârsta de 106 ani, a...94

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6501

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2844

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...947

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...896

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1189

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...972

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1489

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1128

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1115

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1337