REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

PRIMĂRIILE din județ pun BICIUL pe cei care ARUNCĂ GUNOIUL la ÎNTÂMPLARE

PRIMĂRIILE din județ pun BICIUL pe cei care ARUNCĂ GUNOIUL la ÎNTÂMPLARE

Replica API 15 februarie 2021 | 19:50 2050

Se pare că, în ultima vreme, primarii din mai multe localități constănțene au conștientizat problema generată de aruncarea la întâmplare a deșeurilor și au decis să pună biciul pe locuitorii care nu se conformează și care continuă să își bată joc de mediul înconjurător. Printre acești primari se numără cel din Năvodari, din Crucea, dar și edilul Constanței. Cetățenii care nu respectă regulilor vor fi aspru sancționați.

Cetățenii trebuie să respecte „noile” reguli

Mai multe primării din județ au decis, în ultima vreme, să pună mai mult accent pe gestionarea corectă a deșeurilor. Astfel, cetățenii din Năvodari, Crucea și Constanța vor fi nevoiți să acorde o mai mare importanță modului în care acționează în raport cu mediul înconjurător. Cei care vor fi prinși că își aruncă gunoiul pe unde apucă, vor fi aspru sancționați de către Poliția Locală.

Primarul din Crucea pune bățul pe cei care încalcă legea

Primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, este supărat pe unii locuitori ce par a fi ‘certați cu legea’ și care s-au hotărât să-și transforme terenul din apropierea casei, dar și strada, într-o groapă de gunoi. Acest fapt l-a deranjat foarte tare pe edilul ce încearcă să arate doar părțile bune ale comunei, însă, se pare că unii vor să îi pună bețe în roate. Acesta a spus că nu va mai permite astfel de lucruri, iar amenzile vor fi usturătoare. „Acest gen de peisaje, peisaje ce ne înconjoară sunt născute strict din rea-voință, gunoiul în 99% din cazuri aparține vecinilor gropii ad-hoc constituite iar dacă unora le place așa, alții nu sunt datori să le miroasă gunoiul sau să le suporte nesimțirea. Se vor da amenzi mari. Să nu spuneți că nu ați știut”, a transmis Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Sancțiuni vor fi și la Năvodari

Și la Năvodari, locuitorii se încăpățânează să-și arunce gunoaiele în drum, iar acest lucru a determinat autoritățile locale să ia măsuri. „Problema deșeurilor aruncate pe domeniul public al orașului Năvodari ne costă pe noi toți, de la simplu cetățean plătitor de taxe și impozite până la administrație publică locală. Primăria alocă sume mari de bani pentru igienizarea acestor locuri, bani ce ar fi putut fi folosiți în alte proiecte sau investiții. De asemenea, deșeurile aruncate la întâmplare cauzează prejudicii de imagine orașului și disconfort atât în rândul cetățenilor, cât și al turiștilor. De aceea, trebuie să conștientizăm prejudiciul cauzat de cei care aruncă gunoaiele sau deșeurile la întâmplare și să punem stop acestor practici. Iar fără implicarea comunității locale și a cetățenilor este foarte greu de realizat acest lucru. Primăria efectuează constant controale pentru surprinderea în flagrant și identificarea celor care abandonează deșeurile pe domeniul public, însă este nevoie și de sprijinul năvodărenilor. În aceste sens, rugăm locuitorii orașului Năvodari care sesizează astfel de fapte să anunțe Poliția Locală la tel. 0241.760.307”, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari. De asemenea, Primăria a amenajat și un centru pentru colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), pe strada Cabanei, lângă punctul termic 6.

Și la Constanța lucrurile încep să se miște

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, duce, în ultima vreme, o luptă permanentă împotriva celor care nu respectă prevederile legale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța. „În ciuda numeroaselor campanii de informare inițiate de polițiștii locali, există multe persoane care aruncă deșeurile în alte locuri decât în cele special amenajate sau societăți comerciale care nu dețin contracte încheiate cu o societate de salubrizare. Aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numărul de telefon: 0241.484.205-Dispecerat”, transmit reprezentanții Primăriei. De asemenea, aceștia amintesc că deșeurile din construcții se depozitează în spațiul amenajat la Poarta 9, nicidecum aceste materiale nu se aruncă la platformele de gunoi sau în modulele pentru colectare selectivă. Amintim că persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Primarul din Poarta Albă, pe urmele răuvoitorilor

Și Primăria Poarta Albă atrage atenția cetățenilor cu privire la modul în care se debarasează de gunoaiele pe care le produc. „Aceste deșeuri sunt depozitate ilegal în zona canalului de scurgere a localității Nazarcea. Pe aceasta cale rugăm toți cetățenii, care dețin informații/dovezi despre identitatea celor vinovați de aceste fapte, să ne ajute în stoparea acestui "fenomen " nedorit”, au transmis reprezentanții Primăriei

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La mangalia se arunca gunoaiele direct in primarie. Cel mai mare gunoi este chiar radu cacat cristian spaima boschetilor regele bordurilor futuymamalui
0
0
Puneti pro tv pe ei....
0
0
Veniti la henri coanda cra cra arunca gunoi peste tot.
5
0
la mangalia primaria arunca gunoiul la limanu,zona protejata,si venus herghelie! mangalia da terenuri in statiuni la tarani care imediat defriseaza tot,vezi venus,satulmpescarilor,jupiterlinga scoica! nu vede nimeni,nu aude nimeniconsiglierii turci vor sa aratemlitoralul ca o stepa din kazahstan,si au reusit! ue primarie drujbara!
2
0
Mergeti si in zona dintre Tomis Plus si Ovidiu sa vedeti ce mormane de pamant si moloz lasa asa zisi dezvoltatori
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212