REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Primăriile din județul Constanța intră în anul 2023 fără datorii!

Primăriile din județul Constanța intră în anul 2023 fără datorii!

Valentina CAMARA 14 decembrie 2022 | 00:00 1607

Primăriile din județul Constanța se plâng adesea că n-au suficienți bani pentru proiecte, că CJ (Consiliul Județean) a dat bani mai puțini unora și mai mulți altora... Însă iată că sunt și administrații locale care reușesc să supraviețuiască cu ”puținul” oferit, cum este cazul Primăriilor Independența și Topalu. Care e secretul?!

Baltă Constantin, primarul localității Topalu

Majoritatea primăriilor din județul Constanța se plâng de bugetul mult prea mic primit de la Consiliul Județean, fiind nevoite să se gospodărească cu puținul care-l au. Unele nu reușesc, bifând destul de multe datorii, altele reușesc cu brio. De exemplu, primarul din Independența a găsit soluția pentru încheierea anului pe plus, cu suficient buget, astfel încât să poată acoperi facturile ce vor veni în luna ianuarie.

”Am înființat un birou de executare silită și am făcut toate demersurile cum ar fi: notificări, somații, către toți datornicii și am reușit să strângem ce nu s-a strâns în ultimii 2 sau chiar 3 ani. În acest sens am dublat încasările față de anul trecut.”, a declarat pentru Replica primarul localității Independența.

Gîscan Cristea, primarul localității Independența

Nici Primăria Topalu nu va intra cu datorii în anul 2023. Primarul Baltă Constantin a declarat că, atât el cât și administratorii locali, au fost destul de chibzuiți făcând sacrificii în acest sens. Aceștia au identificat ariile în care au putut economisii o parte din banii alocați pentru a se putea încadra în bugetul loc.  

Am făcut sacrificii, ne-am oprit din a cheltui pentru alte probleme, ne-am chivernisit să achităm datoriile principale în primul rând să nu rămânem datori. Dacă am fi folosit banii pe care i-am primit pentru câte probleme s-au ivit sigur intram cu datorii. Important pentru noi este că nu avem datorii.”, a declarat Primarul localității Topalu.

Așadar, se poate să te gospodărești cu puțin, atâta timp cât este ambiție. Un exemplu demn de urmat și de ceilalți colegi ai lor, care nu fac decât să plângă pe la colțuri că se acordă bani pe criterii politice, și mai puțin în funcție de nevoile cetățenilor.  Unii din trei, nu toți...

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa Iluminatu sa mearga toata noaptea din economia facuta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212