REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul Chiru spune că nu vor mai fi accidente în Lumina... peste şapte luni!

Primarul Chiru spune că nu vor mai fi accidente în Lumina... peste şapte luni!

Replica API 21 iulie 2015 | 23:49 227

Se pune stop?

Se pune stop?

Dumitru Chiru

Intrarea în localitatea constănţeană Lumina este cunoscută ca fiind o zonă periculoasă în trafic. Numeroasele accidente rutiere ar fi trebuit să determine autorităţile să apeleze la soluţii. Una dintre acestea ar fi un sens giratoriu, la care primarul localităţii, Dumitru Chiru, susţine că s-a gândit ş a iniţiat o tentativă în acest sens, însă a fost stopat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri.

„După părerea mea, este şi neglijenţă în conducere! Apoi, acolo, la un moment, eu am susţinut şi am cerut Drumurilor Naţionale să facem un sens giratoriu şi ei au făcut un studiu de trafic şi mi-au spus că nu este nevoie. Nu au vrut să îmi dea acceptul să facem sensul giratoriu. La momentul acesta, nu ştiu dacă mai suntem interesaţi de sensul giratoriu, pentru că s-a început varianta ocolirii Lumina. Sper că în şase - şapte luni se va termina şi atunci tot traficul se va devia pe variantă şi nu va mai fi nevoie de sensul giratoriu. La momentul acela era foarte necesar sensul giratoriu. Drumurile Naţionale nu au fost de acord. Iar, acum, e neglijenţă în conducere, asta se mai întâmplă. Din 20 în 20 de secunde circulă câte o maşină. E breteaua care leagă Năvodariul de Tulcea şi de autostradă şi vă daţi seama cât e de aglomerat”, a spus Chiru, pentru „Replica”. Amintim că, sâmbătă, un accident rutier s-a petrecut pe DN22, la Lumina. Două autoturisme au intrat în coliziune, două persoane fiind rănite uşor. Totul s-a petrecut din pricina unei autoutilitare care rula cu viteză, după cum spun martorii, dinspre Tulcea către Constanţa. Şoferul acesteia a văzut prea târziu că un autoturism care circula în acelaşi sens era oprit pentru a efectua un viraj spre stânga, moment în care a tras de volan şi a pătruns pe contrasens, acolo unde a intrat în coliziune cu autoturismul stil Papuc, care transporta legume, fructe şi băuturi răcoritoare. În urma accidentului, două persoane din papuc au ajuns la spital, fiind vorba despre şofer şi soţia acestuia.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108