REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primarul Constanţei: "O să ziceţi că sunt nebun dacă bag un milion de euro în beculeţe. La iarnă, mergeţi la mall şi la vară la carnaval"

Primarul Constanţei: "O să ziceţi că sunt nebun dacă bag un milion de euro în beculeţe. La iarnă, mergeţi la mall şi la vară la carnaval"

Replica API 12 noiembrie 2013 | 00:00 87

Noul an fără zorzoane

Noul an fără zorzoane

Constanţa va fi lipsită de iluminatul urban în spiritul sărbătorilor de iarnă. Motivul invocat: lipsa banilor. Prezent la şedinţa de Consiliu Local, de luni, primarul Radu Mazăre s-a plâns de lipsa fondurilor pentru acest segment şi a recomandat o "chivernisire a banilor", întrucât constănţenii nu pot suporta taxe în plus, pentru iluminatul stradal din timpul iernii. Mai mult, Mazăre susţine că nu vrea să-şi pună lumea "în cap", pentru că locuitorii au nevoie de ajutoare, de subvenţii şi nu de "fast": "Am putea să facem mai fastuos, dar ne chivernisim. E adevărat că oraşul nu arată spectaculos pe timpul iernii, dar arată spectaculos pe timpul verii. În România, nu mai există nici un oraş în care toţi copiii să primească cadouri. Dacă bag bani pe segmentul ăsta, o să ziceţi dup-aia că a înnebunit Mazăre, că noi avem nevoie de subvenţii, de ajutoare şi eu bag banii pe tot felul de zorzoane. Eu ştiu foarte bine cum e. O să fie de bun simţ, dar fără să fie fastuos", a declarat Mazăre.

Mazăre: "Nu bag bani în tot felul de zorzoane şi parafaslâcuri. Oamenii au nevoie de subvenţii"

Edilul susţine că îşi va continua politica de asistenţă socială, întrucât cheltuielile pentru locuitori primează în faţa "zorzoanelor sau floricelelor": "Nu avem bani să facem fast. Nu avem bani să facem fast nici cu iluminat de sărbători, cu tot felul de floricele sau milioane de plantări aşa cum fac alte oraşe din ţară. Prefer să fie făcute aceste cheltuieli cu moderaţie şi în acelaşi timp să dau nişte cadouri copiilor, să acordăm bătrânilor subvenţii şi aşa mai departe. Asta este politica mea. Nu cred că este momentul să cheltuim bani pentru fast. Oricum, vara, timp de trei luni, este cel mai fastuos oraş din România. Mamaia, de fapt, pentru că în Mamaia vin turiştii şi din Mamaia vin şi în Constanţa. Pentru constănţeni, investim acum 50 de milioane de euro în zona peninsulară şi începem proiectul doi pentru amărâţi şi drumuri şi aşa mai departe. Dăm şi cadouri pentru 30.000 de copii", a declarat Mazăre.

Cum explică Mazăre indexarea taxelor cu 16%

Impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%. În prezent, autorităţile administraţiei publice locale pot stabili cote adiţionale la impozitele şi taxele locale faţă de nivelurile aprobate de Guvern doar până la 20%, limită-maximă calculată fără discriminare atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice. În privinţa impozitării taxelor în funcţie de inflaţie, Mazăre a declarat: "La Constanţa, nu va fi majorată nici o taxă, vor fi însă indexate cu 16%, în conformitate cu legea, ceea ce n-am făcut anul trecut, când am fost singurul oraş care nu a indexat, pentru că ne permitea legea. Anul acesta, suntem obligaţi, fără însă a majora. Dacă am fi indexat de anul trecut, atunci băgam mai mulţi bani în beculeţe de sărbători de iarnă, dar am preferat să nu indexăm şi să luăm aceleaşi taxe oamenilor. Cumulată, inflaţia, după trei ani, e de 16%. Prefer să nu apăs oamenii cu impozite, după care să cheltuiesc banii pe fel de fel de parafaslâcuri". După şedinţa Consiliului Local, Mazăre a fost abordat şi întrebat de ce, totuşi, constănţenii nu se pot bucura de iluminatul urban. Mazăre a replicat: "Ştiţi cum e aici? Dacă nu bagi bani, îţi sare în cap că nu bagi bani. Dacă bagi, că de ce cheltuieşti. Aţi văzut cum l-au bălăcărit pe-ăla, la Bucureşti? (n.r. - Sorin Oprescu). Dacă bag un milion de euro în beculeţe o să ziceţi că sunt nebun. Lasă, la iarnă mergeţi la mall, acolo. Vara, la carnaval".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108