REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul de la Bărăganu spune că nu-şi pierde funcţia: Eu am fost condamnat în mandatul trecut

Primarul de la Bărăganu spune că nu-şi pierde funcţia: Eu am fost condamnat în mandatul trecut

Replica API 9 iulie 2016 | 00:00 222

S-a supărat Titu Neague!

S-a supărat Titu Neague!

Titu Neague

Primarul din Bărăganu, Neague Titu, condamnat cu suspendare, definitiv, pentru fals intelectual, tună și fulgeră după ce în cotidianul „Replica” a apărut informația potrivit căreia ar putea să-și piardă funcția, urmare a decziei Curții Constituționale, privind statutul aleşilor locali. CCR a admis, în unanimitate, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii referitoare la statutul aleşilor locali, așa că, primariic ondamnați cu suspendare își pierd funcțiile. Neague Titu spune că el nu este vizat de această decizie, întrucât condamnarea a fost pronunțată în mandatul trecut și că legea nu se aplică retroactiv.

„Nu cunoașteți decizia. Ea se aplică începând de acum. Eu am fost condamnat în mandatul trecut“, ne-a spus Titu Neague. Mai mult, alesul dezminte informația potrivit căreia nu ar fi avut voie să candideze. „Am fost validat în funcție de Judecătoria, s-au verificat documentele. Am avut voie să candidez“, a spus Neague.

Bun, dar paragraful specificat în minuta judecătorească, respectiv „interzice inculpatului Neague Titu drepturile prevăzute de art. 64 alin. (1) lit. a) teza a II-a şi lit. b) din vechiul Cod penal pe durata executării pedepsei“, cum îl explicați, domnule primar?!

Articolul menționat prevede spune că: „Pedeapsa complimentară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea unuia sau unora din următoarele drepturi: a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat“. Neague Titu explică: „A fost suspendată condiționat pedeapsa și s-au suspendat și aceste drepturi“.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108