REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primarul din Hârşova, scrisoare deschisă către IPJ

Primarul din Hârşova, scrisoare deschisă către IPJ

Replica API 3 aprilie 2020 | 15:37 4326

Viorel Ionescu

Având în vedere nenumăratele mesaje, însoțite de fotografii și apeluri telefonice primite din partea cetățenilor revoltați de inconștiența unui număr mare de persoane ce refuză să respecte obligațiile privind limitarea deplasărilor și răspândirea Covid-19 (care încalcă autoizolarea, mint cadrele medicale, se comportă violent cu cadrele medicale, punându-le în pericol, circulă nestingheriți prin oraș și nu sunt verificați etc.), precum și de ineficiența în gestionarea acestor situații de către efectivele insuficiente ale Poliției Naționale, Jandarmeriei și Politiei Locale, întrucât eu, ca primar, nu am în subordine Poliția Națională și nu am nicio prerogativă în coordonarea forțelor de ordine din oraș, neputând interveni direct, adresez această scrisoare deschisă conducerii IPJ Constanța, prin care revin cu solicitarea de:

1. Urgentarea demersului de aplicare a art. 10 alin. 1 și 2 din Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020, respectiv suplimentarea forțelor de ordine, prin intervenţia forţelor armate.

2. Repartizarea a cel puțin unui agent de circulaţie rutieră, la Hârșova, pentru ocuparea unuia dintre cele trei posturi alocate, având în vedere numărul mare de infracțiuni la regimul circulației.

Ignorarea acestor solicitări, apreciate necesare și de către Comandamentul pentru situații de urgență Hârșova, conform Hotărârii nr. 2/30.03.2020, pe care v-am comunicat-o, este de natură să crească riscul răspândirii noului Coronavirus în orașul Hârșova, mai ales pe fondul numărului crescut de cazuri depistate pozitiv în localitatea Țăndărei, ce riscă să devină un focar de infecție, aflată la aproximativ 25 km de orașul nostru.

Deși răspunderea pentru modul în care gestionați supravegherea și controlul cetățenilor ce se deplasează prin oraș vă aparţine, nu pot asista indiferent la pericolul ce amenință orașul Hârșova, ferit până în acest moment de îmbolnăviri cu acest virus!

Ajutaţi forţele de ordine din oraş, întrucât nu pot face faţă numărului mare de iresponsabili!

Măsurile aplicate tardiv nu vor putea repara sau remedia consecințele produse de îmbolnăvirile cu acest virus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108