REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, mesaj dur către aleșii locali care nu votează proiecte pentru comunitate

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, mesaj dur către aleșii locali care nu votează proiecte pentru comunitate

Replica API 2 octombrie 2019 | 22:56 574

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, este supărat pe colegii săi din Consiliu, după ce aceștia au refuzat să voteze un proiect important pentru comunitate. Acesta trage un semnal de alarmă și le cere aleșilor loali PSD și PNL să-și facă datoria.

”Nu pot să nu am o reacție față de refuzul colegilor PSD și PNL, din Consiliul Local Hârșova, care nu doresc să se prezinte la ședințele de consiliului, convocate de îndată, pentru dezbaterea unui proiect de hotărâre ce vizează și finanțarea din fonduri europene a programului ADMIS, respectiv suma de 85.000 lei, care ne-a fost aprobată, dar care dacă nu este introdusă în bugetul local se va pierde, iar partenerii noștri din proiect, Școala Gimnazială nr. 1 și Grădinița Tic Pitic, nu vor mai putea beneficia de această sumă. Sunt fonduri care se acordă periodic pentru derularea programului de finanțare și care până acum au fost aprobate de Consiliul Local însă, mai noile jocurile politice, aranjamentele sau înțelegerile de culise dintre aceștia, deși au ca scop să îl bruieze pe primar, nu îi fac rău primarului care a accesat aceste fonduri pentru comunitate, ci fac rău beneficiarilor, adică dumneavoastră, hârșovenilor”, s-a plâns Ionescu. ” Trag un semnal de alarmă și le cer public colegilor consilieri să renunțe la atitudinea de prejudiciere a intereselor comunității pentru orgolii personale și chiar dacă nu vor să aprobe proiectul de hotărâre, să se prezinte, să voteze în consecință (cum le dictează conștiința, în interesul hârșovenilor și nu vreun șef de partid) și să își îndeplinească obligațiile pentru care au fost trimiși de cetățeni în Consiliul Local, chiar dacă pentru ședințele de îndată nu sunt remunerați. Pentru consilierii care motivează că locuiesc și muncesc în alte localități și nu pot să își onoreze obligațiile față de hârșoveni, există și posibilitatea de a renunța și a lăsa pe alții care o pot face. Dacă nu mai locuiesc în Hârșova, nu știu cum mai pot reprezenta hârșovenii. Este jenant să vii numai la ședințele ordinare, doar pentru a încasa indemnizația de consilier. În încheiere, invit cetățenii să participe la ședințele Consiliului Local, pentru a vedea cine și cum votează pentru binele comunității. Trebuie să ne implicăm toți astfel încât, pe viitor, să trimitem în Consiliul Local oameni care să ne reprezinte și cărora să le pese de oraș”, a conchis edilul

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108