REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul Făgădău, precizări importante în legătură cu taxele şi impozitele de anul viitor!

Primarul Făgădău, precizări importante în legătură cu taxele şi impozitele de anul viitor!

Replica API 28 noiembrie 2017 | 00:00 236

‘Ajustare’ – cine va fi afectat

‘Ajustare’ – cine va fi afectat

Decebal Făgădău

Decebal Făgădău a declarat luni, într-o conferinţă de presă de la finalul şedinţei Consiliului Local, că în proiectul de taxe şi impozite pentru anul viitor nu se prevedere nici o modificare la operatorii economici, însă vor fi anumite modificări pentru persoanele fizice. “Din punctul de vedere al operatorilor economici, nici o schimbare. Din punct de vedere al persoanelor fizice, doar o uşoară ajutare de la 0,08 la 0,1, la nivelul Bucureştiului, Clujului, celorlalte oraşe mari. Asta nu înseamnă mai mult de 10-15 lei pentru plata impozitelor locale la persoanele fizice, pe an”, a afirmat Făgădău.

Hotelierii care au afacerile înregistrate pe persoană fizică vor resimţi clar la buzunare impozitele începând de anul viitor. Mai precis, se va majora de la o cotă de 0.25 la sută şi se va ajunge la o cotă de 1,3 la sută, una apropiată de cea a persoanelor juridice. „Singura modificare la nivelul persoanelor fizice este legată de imobilele care au destinaţie nerezidenţial.

Operatorii economici şi Consiliul Concurenţei susţin egalizarea cote de impozitare astfel încât forma de deţinere să nu reprezinte un criteriu discriminatoriu sau anticoncurenţial. Cu alte cuvinte, vreau să ştiţi, că un hotel care este deţinut de persoană fizică, plăteşte un impozit de 3000 – 3500 de lei, iar acelaşi hotel deţinut de persoană juridică plăteşte un impozit de 35 de mii de lei.

Sau dacă vorbim de un hotel de dimensiune mai mare, cum avem în Constanţa, o persoană fizică plăteşte 35 de mii de lei, iar persoana juridică plăteşte 235 de mii de lei. Deci, diferenţele acestea date doar din forma de deţinere, persoană fizică sau persoană juridică, au un impact asupra mediului concurenţial”, a subilinat edilul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAXELE SI IMPOZITELE IS OK TRE SA FIE PLATITE.DAR MA GINDESC CA DIN ACESTE TAXE IS PLATITE SI DNL-E FUNCTIONARE DE LA ASISTENTA SOCIALA MA REFER AICI LA ASA ZISELE ANCHETE SOCIALE CARE TREBUIAU FACUTE LA DOMICILIILE BENEFICIARILOR.ASTA DAC DNL-E SE DAU DUSE PE TEREN DIN BIROURILE CALDUTE SI BINENTELES DACA LE PASA.MULTI BENEFICIARI IS MAXIM ABUZATI DE ASA ZISI ASISTENTI PE CARE DVS K PRIMARIE II AVETI SALARIATI.VERIFICATIMI SPUSELE VE-TI AVEA O MAAARE UIMIRE.
1
0
De ce mariti impozitele la amariti in loc sa stopati ajutoarele ptr cei ce nu vor sa munceasca tiganii si altii care se dau bolnavi
6
1
De ce nu i verifici pe tiganii din palas care iau ajutoare la incalzire ,sociale si multe altele .iau in constanta ajutor si fura in anglia.ADICA VOTANTII ACESTUI PRIMAR DE DOI BANI.
6
1
De ce maresti taxele ..pe srada Paul Constantinescu nu ai vazut ca imca nu ai asfalt pus...e dr de tara ,noroi.
4
3
machedon la machedon nu-si scoate ochii 350 meleoane le scoate din doua camere intr-un weekdnplin dac mai vinde o sampanie de 50 meleoane deja-s pe profit machedonii
9
4
Ajusteaz o pe MATA !!!! Ce nu mai ai bani sa dai salariile colosale la cateii turnatori si spagari din Politia Locala !!!! Cumperi angajatii cu salarii colosale cacsa ti faca treaba mizerabila ?!!!
11
8
doamne ce bogatie adunati din impozite, unde se duc banii...
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108