REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primarul Urdea a semnat înfrăţirea dintre Limanu şi Santa Marinella, la Roma

Primarul Urdea a semnat înfrăţirea dintre Limanu şi Santa Marinella, la Roma

Replica API 11 august 2011 | 00:00 158

Relaţie intermediată de Iorguş

Relaţie intermediată de Iorguş

Comuna Limanu s-a înfrăţit, aseară, pentru prima dată în istoria sa, cu o localitate din străinătate. Evenimentul a avut loc în a doua zi a festivalului Callatis, care are loc în acest an la Roma, edilii liberali din Limanu beneficiind astfel de sprijinul "duşmanilor" din România (festivalul a fost organizat cu sprijinul direct al PDL- n.red.), fără ca cineva să aibă însă ceva de suferit.

Ceremonia de semnare a acordului de înfrăţire dintre Limanu şi Santa Marinella a avut loc la Academia di Romania, în prezenţa viceprimarului Romei, Federico Becca, din partea comunei româneşti semnând primarul Nicolae Urdea, în timp ce pentru localitatea italiană a parafat acordul preşedintele Consiliului Comunal, Gianpiero Rossanesse. De remarcat că, înaintea ceremoniei de semnare a protocolului, delegaţia din Limanu şi cea din Santa Marinella, alături de viceprimarul Romei şi alte oficialităţi prezente la festivalul Callatis 2011, au încins o horă românească, chiar în jurul Columnei lui Traian. Primele efecte ale înfrăţirii dintre cele două localităţi se vor resimţi aproape imediat: în perioada următoare, un grup de copii din Limanu va vizita Santa Marinella, iar în cursul lunii septembrie, o delegaţie a oraşului turistic de la malul Mării Mediterane va sosi în Limanu, pe malul Mării Negre. "Ideea infrăţirii dintre Limanu şi Santa Marinella a venit din partea comunităţii celor peste 700 de români care trăiesc şi muncesc în oraşul italian, aceştia dorind să fie reprezentaţi în România şi la nivel de autoritate locală. Înfrăţirea dintre localităţile noastre, prima din istoria Limanului, presupune colaborări la nivel economic, prin promovarea turistică reciprocă, schimburi de experienţe, valorificarea oportunităţilor de afaceri ale italienilor, în primul rând, în Limanu, poate, de ce nu, şi ale noastre la ei. Dar, în primul rând, se va marşa pe educaţie. Vom trimite un grup de copii în Santa Marinella, pentru a le crea noi ţinte în viaţă. În plus, nu este lipsită de importanţă preluarea elementelor de succes din administraţia italiană", a declarat, pentru "Replica", primarul Nicolae Urdea, imediat după semnarea protocolului de înfrăţire. Unul din marile avantaje evidenţiate de Urdea este cel legat de accesarea fondurilor europene, orăşelul italian (este de mărimea Mangaliei- n.red.) fiind capabil să intermedieze atragerea de bani de la UE pentru Limanu mai repede decât o pot face guvernanţii români, după cum ne-a spus edilul constănţean. Liberalul Urdea a recunoscut, cu fair play, că unul din meritele realizării înfrăţirii dintre Limanu şi Santa Marinella aparţine deputatului PDL Zanfir Iorguş, care a intermediat "afacerea". "Nu e nici o ruşine, eu mă înţeleg foarte bine cu Iorguş, ne ştim de atâţia ani, şi i-am cerut să se intereseze şi el de o localitate cu care s-ar putea înfrăţi Limanu, iar el a găsit Santa Marinella. Înainte să vin aici, am vorbit şi cu Dragomir (deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa- n.red.) şi i-am spus că merg la Roma să mă înfrăţesc cu un oraş din Italia, i-am explicat şi contextul, ca să nu iasă după aceea vorbe că cine ştie ce am făcut eu cu PDL. Iar Dragomir a spus să nu-mi fac probleme, penrtru că eu ştiu cum e mai bine", a completat Urdea.

Cristian ANTON, corespondenţă specială de la Roma

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108