REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prinși în flagrant în timp ce pescuiau sturion! VIDEO

Prinși în flagrant în timp ce pescuiau sturion! VIDEO

Replica API 21 martie 2019 | 01:28 475

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, ieri, 19 martie a.c., o acțiune privind identificarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni care aduc atingere fondului cinegetic, pe Canalul Sfântu Gheorghe.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la data de 19 martie a.c., au desfășurat o acțiune în scopul protejării faunei și conservării biodiversității naturale, pentru prevenirea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic. Astfel, pe raza Revervației Biosferei Delta Dunării, polițiștii tulceni au despistat 2 bărbați, în vârstă de 50, respectiv 56 de ani, ambii din localitatea Mila 23, județul Tulcea, în timp ce efectuau activități de pescuit, fără respectarea prevederilor legale. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbații în cauză dețineau un număr de 8 exemplare din specia sturion, subdimensionat, care a fost eliberat în mediul natural. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, cu excepția celor proveniți din acvacultură, pentru care se face dovada originii prin documente și marcaje justificative legale” prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, iar cele două setci de pescuit, în lungime totală de 60 de metri, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@22,04...ce bine le stii tu pe toate, si cata ironie fina aveti.... Mars mai braconierule... Daca nu ar fi plasari ca tine, cega ar depasii cei 60-70 cm sau mai rau 20 cm... Dimensiune la care un nehalit ca tine, ii prinde si ii indeasa in sacosa.. Tu ai vazut scule de pescuit doar in reclame, iti iei scule doar de la shop tv.... Si guvidele este un peste prea mare pentru tine... Putopalmistule..
0
0
Cega din poza nu are doar 20-25 cm, iar la Dunare se prinde rar peste 50 cm. Oricum e interzis pescuitul la cega. tu du-te la guvizi, acolo e de tine
1
1
Serios??? Nu stiam ca cega se poate pescui la 20-25 cm, si nu stiam ca este un peste de 30 de cm... Inseamna ca tu ai vazut cega doar in incubator... Mai cauta..
3
0
E cega, nu creste mult mai mare
0
4
Toti pescarii din delta sunt braconieri, mana in mana cu autoritatile, baga mii de plase si distrug fauna, dezastru total.
3
0
Ce mici erau.... Rahatii aia doi, ar trebui sa ramana fara maini.. Nenorocitii... Cum naiba sa iei asemenea peste? Criminali...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108