rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Printre medicii de familie sunt “TROMPETE” care LANSEAZĂ FAKE NEWS-uri

În spațiul online s-a scurs o așa zisă informare legată de vaccinul anti-Covid, cel mai probabil pentru a speria populația. Cel care a dat curs acestei informări este cunoscut pentru asemenea fapte. Așa că, mare grijă de unde vă procurați informațiile. Asociația Medicilor de Familie „Tomis” Constanța spune că este o informare neadevărată. Ministerul Apărării confirmă acest fapt.

„În condițiile în care Campania de Vaccinare Anti-Covid-19 este organizată de armată ca o acțiune milltară specifică iar vaccinul anti-Covid-19 este un medicament care nu a trecut prin toale fazele studiilor clinice fiind de fapt un medicament experimental pe care armata îl utilizează în această acțiune militară. Vă indicăm să informați pacienții despre faptul că vaccinul Anti-Covid-19 este un medicament experimental aflat în studiul clinic iar fiecare pacient va semna pentru a-și asuma toate riscurile și efectele adverse ce apar întotdeauna în etapa de testare a unui medicament nou”, este mesajul transmis în ‘informarea’ transmisă de un anumit dr.Adrian Tatu, director executiv al Patronatului Protecției și Medicinei Familiei „Familia”.

Medicul Adrian Tatu

Ce spune Asociația Medicilor de Familie „Tomis”

Directorul Asociației Medicilor de Familie „Tomis” Constanța, Zitta Popa, a declarat pentru Replica de Constanța că acestă informare este una neadevărată și că deocamdată nu au primit nicio procedură ce vizează acest vaccin. „Este o informație neadevărată, cum sunt foarte multe în perioada asta, pe Facebook, pe internet. Diploma doctorilor de pe internet nu se vede. Haideți să lăsăm știința să lucreze și să dea Domnul să avem un vaccin măcar până în primăvară. Eu le spun pacienților mei: ‘Dragilor, nu mai consultați medicii de pe internet și de pe Facebook că nu se vede parafa și ștampila’. Nici nu se discută de ce este trecut în acea informare. Va fi o procedură sigură fiind în Uniunea Europeană nu vom putea face de capul nostru. Va fi o procedură la care va trebui să ne aliniem cu ce va fi în Uniunea Europeană, în Anglia, în Franța, așa va fi și la noi. Spre bucuria noastră. Pacienții mei mă întreabă deja pe când vaccinul, dacă fac catagrafiere deja. Nu, nu avem nicio procedură deocamdată, nicio rugăminte a face listă. Mie îmi place să cred că trăim în epoca modern a medicinei bazată pe dovezi și nicicând nu pot să cred că acest vaccine nu va avea toate studiile și toate aprobările organelor competente”, a declarat Zitta Popa, directorul Asociației Medicilor de Familie „Tomis”.

Ztta Popa

Ministerul Apărării Naționale s-a sesizat

Conform Monitorului Apărării și Securițății (monitorulapararii.ro), platforma Inforadar, lansată de MApN recent, demontează ştirile false care circulă pe internet şi nu numai referitoare la campania de vaccinare anti-Covid-19. „Pagina de Facebook a Patronatului Protecţiei şi Medicinei Familiei "FAMILIA" a publicat o informare semnată de către Dr. Adrian Tatu, în calitate de director executiv. În cadrul postării, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este prezentată drept "o acţiune militară specifică", iar vaccinul drept "un medicament experimental". Aceste afirmaţii dezinformează cu privire la campania de vaccinare”, transmite MapN, prin intermediul platformei Inforadar.

Cine este acest Adrian Tatu?

În plină eră informatică, un român a pornit un adevărat război cu Uniunea Europeană (UE) şi cu autorităţile, conform adevărul.ro, pe care le acuză de „genocid”, „complot” şi multe alte rele. În vizorul lui Adrian Tatu din Galaţi, au intrat o serie de alte instituţii ale statului român, care sunt acuzate de „trădare” şi ameninţate cu serviciile secrete americane, israeliene sau britanice. Gălăţeanul distribuie pe internet (…) un soi de documente care poartă pe ele antetele şi însemnele Serviciului Român de Informaţii (SRI), CIA (serviciile secrete SUA), Mossad (serviciile secrete israeliene) şi multe altele.

Vaccinul va fi efectuat de personal medico-sanitar cu instruire specifică

„În primul rând, administrarea vaccinului va fi întotdeauna efectuată de personal medico-sanitar cu instruire specifică în acest scop, indiferent de structura din care face parte. Contribuţia MApN şi MAI, prin parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, va fi de a asigura o mare parte din resursele logistice necesare pentru stocare şi distribuţie, precum şi o parte din resursa umană necesară echipelor de vaccinare. Mai mult, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, aflat sub conducerea Secretariatului General al Guvernului. Conducerea Comitetului este asigurată de un preşedinte, precum şi de un vicepreşedinte, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii”, se arată pe această platformă.

„Vaccinul este sigur, gratuit, iar vaccinarea este voluntară”

„În al doilea rând, niciun vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice. Rezultatul acestor studii (o testare preclinică şi trei faze clinice) se află la baza emiterii autorizaţiei de punere pe piaţă de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Pentru ca un vaccin să fie autorizat împotriva COVID-19 trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile prevăzute de normele şi legile existente, şi cu atât mai mult cele privind siguranţa. Chiar şi după obţinerea acestei autorizaţii, vaccinurile sunt evaluate continuu în studiile de faza 4 (farmacovigilenţă) pe toată perioada utilizării. În prezent există mai multe vaccinuri care sunt în proces de evaluare pentru autorizare la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, astfel încât să crească şansele de a avea unul sau mai multe vaccinuri disponibile. Vaccinul este calea cea mai scurtă şi mai eficientă de revenire la normalitate. Campania de vaccinare din România este derulată în concordanţă cu ceea ce se întâmplă la nivel european, este armonizată şi compatibilă cu strategia europeană de vaccinare împotriva Covid-19. România acţionează în context european, pe picior de egalitate cu toate celelalte state membre. Astfel, vaccinul este sigur, gratuit, iar vaccinarea este voluntară”, mai precizează aceştia.

Diana BERECHET

sâmbătă, 5 decembrie 20207802
Comentarii

01Gabriela(30 dec 09:06)
Este o mare minciuna ca vaccinarea este voluntara deoarece, desi inca nu a debutat bine vaccinarea, ca au si inceput sa apara articole in presa sau la TV ca nu vom mai putea calatorii cu avionul, spre exemplu, fara sa avem dovada vaccinarii. Prin urmare nu este obligatoriu, dar fara el nu mai pot fi un om liber, care sa calatoreasca, sau sa traiasca asa cum isi doreste. O alta problema este insistenta si importanta care i se da acestui vaccin pentru o boala care afecteaza 0,05 la suta din populatia globului. Toate contradictiile de pe parcursul pandemiei iti creeaza suspiciuni.
04itzik(6 dec 00:01)
tanti zita,tanti zita ai cazut si ti ai rupt pi zida.intzeapa pe ma ta,shalom.
14lasa ma(5 dec 20:56)
astia de jos vaccinati-va voi cu vaccinuri scoase pe repede inainte de firme care pana acum au facut numai vaccinuri pentru animale, ca cele specializate in vaccinuri umane s-au abtinut, asa ca spor la ivomec !!!!
36prea multi idioti are Antena3(5 dec 16:09)
carnatul asta de medic este erou intre cohortele de idioti de pe FB.
59angel or diablo(5 dec 14:41)
tot ce se spune despre fake news poate sa fie adevarat tot ce nu le convine celor din guvern zic fake news si gata au scapat eu unul nu mam vaccinat niciodata nici antigripal si nam patit nimic dar la un vaccin in nici un an sa treaca inca 8-9 ani szi sa nu pateasca nimeni niciodata ceva poate...dar nici asa nu cred ca ma voi vaccina
97Bula(5 dec 12:28)
Numai tarani cu 3 clase care au cunostiinte avanstate de genetica, mai ales in mARN. Voi nu stiti lucruri elementare in schimb va dati cu parerea in virusologie. Papagalilor, nu va vaccinati, actioneaza oricum selectia naturala.
105Incredibil(5 dec 11:50)
...cata prostie omeneasca exista...si mai grav este cand medicii de familie distribuie pacientilor acest FAKE NEWS...!!!
71pentru :pai!horia, gigi, doc(5 dec 10:32)
ce medici doctoranzi sunteti mancarati cu totii p..la lui pai! iar el pe a tuturor de nesimtit, va dati cu parerea ca grajdarii la masini!
77Plutonier-colonel in retragere(5 dec 09:52)
Asaspusul medic este un trol idiot util Rusiei. pe de alta parte e bine ca specimene de genul asta nu se vaccineaza , nu toti dar cativa vor muri ceea ce este foarte bine pentru societate
616Pai si(5 dec 09:50)
Nu e adevarat? Cum pula nu e un experiment? Adics tu faci teste ani de zile pentru alte vaccinuri iar pentru covrigu19 il scoti in 6 luni. E fix experiment
816Horia(5 dec 08:16)
sa isi faca medicii din spitalul judetean intai! la cati bani primesc de la stat si ce munca putina presteaza, macar sa stim ca a facut cineva pe cobaiul! dupa 1 an ne facem si noi!
1012gigi(5 dec 07:48)
ati uitat ca medici de familie sint niste incompetenti trintoricare mureau de foame dupa revolutie,nimeninu.i baga in seama.Asta deoarece nu stiu nimicn.au nici o calificare prost facultate,sint puturosi!Asa ca pesedeaua. a infiintat medicina de famikie,sa.i scoata din foame pe astia.Si acum au ramas la fel,iau bani de pomNa,iar cind ai treaba cu eiodata la n ani,nu ai cu cine vorbi.Si chiar daca vorbesti,habar n.au. muriti ba!
418Doc(5 dec 07:34)
Sa vorbesti de vaccin impotriva unui virus raspandit masiv in toata lumea timp de un an este o eroare. Este firesc sa se teama toti medicii si personalul medical de o solutie ce contine fragmente de virusi in conditiile in care toti cei care lucreaza in spitale sunt infectati. Intrebarea mea este cine va fi injectat la vrajeala cu placebo si cine cu virusi?
1119In case cu botnite de Craciun(5 dec 07:18)
Medicii din spitalele coit-19, asistentele il vor face primii,ei sunt cei din linia intai care s-au expus cel mai mult ,au luat si bonusuri mii de lei,merita sa faca toti vaciinul,ei sunt cu afaceri de morti covid si bani negrii.Primii cei mai chinuiti,expusi riscurilor, preaslavitii ca pe vremea lui ...,le-au inchinat si ode la tv acestor criminali,tortionari.Apoi cei de la DSP si restul care ne-au adus carantinarea judetului Constanta pe locul 1 in tara.Celor care ne-au furat sarbatorile,cumparaturile,bradul de Craciun.Celor care ne-au furat drepturile castigate in '89.
mai mult...Replica
23 ian 18:34ReplicaIoan Giurgiuvanu, co-fondatorul Sindicatului Liber al Marinarilor din Tulcea a murit de COVID

Ioan Giurgiuvanu, co-fondatorul Sindicatului Liber al Marinarilor din Tulcea s-a stins din viață. Acesta a fost...778

23 ian 12:40ReplicaVEȘTI BUNE: S-ar putea REDESCHIDE restaurantele în CONSTANȚA!2787
23 ian 12:56ReplicaRAZII de AMPLOARE în CONSTANȚA, pe STRĂZI și în LOCALURI! Video3275
23 ian 11:44ReplicaO nouă trecere de pietoni pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Jumbo

În Comisia de Circulație a CL, a fost aprobată, vineri, 22 ianuarie a.c., înființarea unei noi treceri de pietoni...1253

23 ian 22:46ReplicaINEVITABILUL s-a PRODUS! MALL-urile din Constanța își EXECUTĂ SILIT chiriașii!4729
23 ian 00:21ReplicaNICOARĂ: Colegiul Național Mircea cel Bătrân este PREGĂTIT pentru ÎNCEPEREA ȘCOLII1613
23 ian 22:53ReplicaTrio-ul de la ARGENTA a ajuns să se ocupe de MĂRUNȚIȘURI

Trio-ul Fottu - Ciupercă - Fechete trântește o nouă investiție în Constanța! Societatea Argenta SA a primit...2744

23 ian 00:00ReplicaAșa te ÎNVAȚĂ să AȘTEPȚI la SEMAFOR, la ȘCOALA de ȘOFERI1806
23 ian 22:57ReplicaCasa de Cultură din Constanța NU e ajutată de NIMENI cu niciun LEU1100
23 ian 00:14ReplicaÎncep să se miște TREBURILE la Protecția Copilului Constanța

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va demara lucrările pentru a reabilita Centrul de...1783

23 ian 22:59ReplicaCentrul de Vaccinare COVID-19 din NĂVODARI va deveni FUNCȚIONAL1784
23 ian 00:00ReplicaTeo HIRA, noul DIRECTOR al RAEDPP Constanța4800
Vremea
9° - 10.1° sâmbătă, 23 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 10.54 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportVictorii clare pentru CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, în Divizia A1

CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, primele două clasate, au câştigat clar primele lor meciuri jucate, vineri,...358

23 ian 00:00SportSepsi-SIC Sfântu Gheorghe, calificată în premieră în optimile EuroCup

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în optimile de finală ale competiţiei feminine de baschet...354

23 ian 00:00SportChindia Târgoviște vs Academica Clinceni 2-1 / Cele două echipe au făcut rocada în clasament

Formaţia Chindia Târgovişte a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Academica Clinceni, în...345

23 ian 00:00Sport​CM Handbal (m): Victorii pentru Portugalia, Franța, Norvegia, RHF și Egipt (Rezultatele zilei)

Portugalia, Franța, Norvegia (Grupa Principală 3), RHF și Egipt (Grupa Principală 4) au obținut, vineri, victorii...406

Local
23 ian 18:34LocalSUPĂRARE mare în cartierul COMPOZITORI, din cauza MORMANELOR de GUNOI

În cartierul constănţean Compozitori, pe lângă problemele generate de lipsa asfaltului pe străzi şi a...1024

23 ian 23:03LocalCOVID-19: 101 de CAZURI NOI la Constanţa, 2.699 pe țară

Până vineri, 22 ianuarie a.c., pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu...1221

23 ian 10:55LocalMembrul unui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, PRINS la MEDGIDIA

1740

23 ian 23:05LocalViceprimarul municipiului București, Stelian Bujduveanu, în vizită la Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul, Ionuț Rusu, au primit vineri, 22 ianuarie a.c.,...1066

23 ian 00:02LocalSLN: Peste 200 de navigatori, înregistrați în câteva ore în programul de vaccinare anti-COVID

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing...803

23 ian 23:03LocalConsilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe...2160

23 ian 23:04LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,01

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...1136

23 ian 23:04LocalIndivid, PERICOL PUBLIC din CONSTANȚA, săltat de oamenii legii!

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 21 ianuarie a.c., au identificat un bărbat,...1857

23 ian 23:04LocalCONSTANȚA: Pe șoferii BEȚI CRIȚĂ nici mașinile nu-i mai suportă și încearcă să se 'SINUCIDĂ'

1258

Politică
23 ian 02:33PoliticăVictor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul...360

23 ian 00:00PoliticăMinistrul Aurescu pledează pentru o prezenţă economică americană cât mai consistentă în România

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie online cu reprezentanţii conducerii Comitetului Evreiesc...340

23 ian 00:05PoliticăCiolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

607

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1848

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1826

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4693

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3848

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3382

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3319

Monden
23 ian 00:00MondenTotul despre Denise Rifai, prezentatoarea emisiunii 40 de întrebări de la Kanal D

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate apariții de pe micul ecran. Prezentatoarea TV s-a făcut remarcată...854

23 ian 00:00MondenMarius Manole, critici la adresa TVR, după ce conducerea ar fi refuzat să îl plătească: „Mi-au spus că nu sunt bani“

Asta după ce, în luna noiembrie a anului trecut ar fi trebuit să înceapă filmările unei producții. Însă...374

23 ian 00:00MondenJennifer Lopez, surprinsă de paparazzi într-o postură indecentă

534

Mapamond
23 ian 00:00MapamondGermania: Un bărbat a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali, acesta...367

23 ian 00:00MapamondCoronavirus: Suedia extinde o serie de restricţii până la 7 februarie

Guvernul suedez a decis joi prelungirea până la 7 februarie a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii...337

23 ian 00:00MapamondGrecia: Noi manifestaţii ale studenţilor împotriva prezenţei poliţiei în universităţi

325

23 ian 00:00MapamondFrontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Consiliul de administraţie al Agenţiei Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a...347

23 ian 00:00MapamondPolonia primeşte medici din Europa de Est pentru a acoperi deficitul de angajaţi din sănătate

Polonia a acordat joi licenţe pentru cinci doctori din Belarus şi Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate,...337

23 ian 00:00MapamondIsrael: Rata de reproducţie 'R', pentru prima dată sub 1 de la debutul vaccinării

351

Sănătate
23 ian 00:00SănătateDiabetul și răceala: ce măsuri trebuie să ia diabeticii când se îmbolnăvesc

Răcelile din timpul iernii - mai ales că, de multe ori, nu răcim o singură dată în sezonul rece, ci de mai multe...355

23 ian 01:00SănătatePudra kale: ce este, ce beneficii are și cum o poți consuma

Cred că până acum ai auzit o mulțime de lucruri minunate despre kale, unul dintre cele mai bune superalimente din...332

23 ian 00:00Sănătate15 ponturi care te ajută să slăbești fără cura de slăbire

387

23 ian 00:00SănătateStudiu: Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați scade riscul de boli oculare

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut mai mare de grăsimi sănătoase și de proteine...322

23 ian 00:00SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

În anotimpurile reci, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din...343

23 ian 00:00SănătateCele mai comune efecte adverse ale tratamentului hepatitei C

Hepatită C este o afecțiune tratabilă și chiar vindecabilă. Întrucât hepatită C este o afecțiune care poate...314

23 ian 00:00Sănătate4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

E un obicei rămas, cum s-ar spune, din bătrâni, să gătim mai multă mâncare decât pentru o singură servire,...402

23 ian 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...331

23 ian 00:00SănătateDe ce este important un sistem endocrin echilibrat

313

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT