REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Printre medicii de familie sunt “TROMPETE” care LANSEAZĂ FAKE NEWS-uri

Printre medicii de familie sunt “TROMPETE” care LANSEAZĂ FAKE NEWS-uri

Replica API 5 decembrie 2020 | 00:00 9994

În spațiul online s-a scurs o așa zisă informare legată de vaccinul anti-Covid, cel mai probabil pentru a speria populația. Cel care a dat curs acestei informări este cunoscut pentru asemenea fapte. Așa că, mare grijă de unde vă procurați informațiile. Asociația Medicilor de Familie „Tomis” Constanța spune că este o informare neadevărată. Ministerul Apărării confirmă acest fapt.

„În condițiile în care Campania de Vaccinare Anti-Covid-19 este organizată de armată ca o acțiune milltară specifică iar vaccinul anti-Covid-19 este un medicament care nu a trecut prin toale fazele studiilor clinice fiind de fapt un medicament experimental pe care armata îl utilizează în această acțiune militară. Vă indicăm să informați pacienții despre faptul că vaccinul Anti-Covid-19 este un medicament experimental aflat în studiul clinic iar fiecare pacient va semna pentru a-și asuma toate riscurile și efectele adverse ce apar întotdeauna în etapa de testare a unui medicament nou”, este mesajul transmis în ‘informarea’ transmisă de un anumit dr.Adrian Tatu, director executiv al Patronatului Protecției și Medicinei Familiei „Familia”.

Medicul Adrian Tatu

Ce spune Asociația Medicilor de Familie „Tomis”

Directorul Asociației Medicilor de Familie „Tomis” Constanța, Zitta Popa, a declarat pentru Replica de Constanța că acestă informare este una neadevărată și că deocamdată nu au primit nicio procedură ce vizează acest vaccin. „Este o informație neadevărată, cum sunt foarte multe în perioada asta, pe Facebook, pe internet. Diploma doctorilor de pe internet nu se vede. Haideți să lăsăm știința să lucreze și să dea Domnul să avem un vaccin măcar până în primăvară. Eu le spun pacienților mei: ‘Dragilor, nu mai consultați medicii de pe internet și de pe Facebook că nu se vede parafa și ștampila’. Nici nu se discută de ce este trecut în acea informare. Va fi o procedură sigură fiind în Uniunea Europeană nu vom putea face de capul nostru. Va fi o procedură la care va trebui să ne aliniem cu ce va fi în Uniunea Europeană, în Anglia, în Franța, așa va fi și la noi. Spre bucuria noastră. Pacienții mei mă întreabă deja pe când vaccinul, dacă fac catagrafiere deja. Nu, nu avem nicio procedură deocamdată, nicio rugăminte a face listă. Mie îmi place să cred că trăim în epoca modern a medicinei bazată pe dovezi și nicicând nu pot să cred că acest vaccine nu va avea toate studiile și toate aprobările organelor competente”, a declarat Zitta Popa, directorul Asociației Medicilor de Familie „Tomis”.

Ztta Popa

Ministerul Apărării Naționale s-a sesizat

Conform Monitorului Apărării și Securițății (monitorulapararii.ro), platforma Inforadar, lansată de MApN recent, demontează ştirile false care circulă pe internet şi nu numai referitoare la campania de vaccinare anti-Covid-19. „Pagina de Facebook a Patronatului Protecţiei şi Medicinei Familiei "FAMILIA" a publicat o informare semnată de către Dr. Adrian Tatu, în calitate de director executiv. În cadrul postării, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este prezentată drept "o acţiune militară specifică", iar vaccinul drept "un medicament experimental". Aceste afirmaţii dezinformează cu privire la campania de vaccinare”, transmite MapN, prin intermediul platformei Inforadar.

Cine este acest Adrian Tatu?

În plină eră informatică, un român a pornit un adevărat război cu Uniunea Europeană (UE) şi cu autorităţile, conform adevărul.ro, pe care le acuză de „genocid”, „complot” şi multe alte rele. În vizorul lui Adrian Tatu din Galaţi, au intrat o serie de alte instituţii ale statului român, care sunt acuzate de „trădare” şi ameninţate cu serviciile secrete americane, israeliene sau britanice. Gălăţeanul distribuie pe internet (…) un soi de documente care poartă pe ele antetele şi însemnele Serviciului Român de Informaţii (SRI), CIA (serviciile secrete SUA), Mossad (serviciile secrete israeliene) şi multe altele.

Vaccinul va fi efectuat de personal medico-sanitar cu instruire specifică

„În primul rând, administrarea vaccinului va fi întotdeauna efectuată de personal medico-sanitar cu instruire specifică în acest scop, indiferent de structura din care face parte. Contribuţia MApN şi MAI, prin parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, va fi de a asigura o mare parte din resursele logistice necesare pentru stocare şi distribuţie, precum şi o parte din resursa umană necesară echipelor de vaccinare. Mai mult, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, aflat sub conducerea Secretariatului General al Guvernului. Conducerea Comitetului este asigurată de un preşedinte, precum şi de un vicepreşedinte, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii”, se arată pe această platformă.

„Vaccinul este sigur, gratuit, iar vaccinarea este voluntară”

„În al doilea rând, niciun vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice. Rezultatul acestor studii (o testare preclinică şi trei faze clinice) se află la baza emiterii autorizaţiei de punere pe piaţă de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Pentru ca un vaccin să fie autorizat împotriva COVID-19 trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile prevăzute de normele şi legile existente, şi cu atât mai mult cele privind siguranţa. Chiar şi după obţinerea acestei autorizaţii, vaccinurile sunt evaluate continuu în studiile de faza 4 (farmacovigilenţă) pe toată perioada utilizării. În prezent există mai multe vaccinuri care sunt în proces de evaluare pentru autorizare la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, astfel încât să crească şansele de a avea unul sau mai multe vaccinuri disponibile. Vaccinul este calea cea mai scurtă şi mai eficientă de revenire la normalitate. Campania de vaccinare din România este derulată în concordanţă cu ceea ce se întâmplă la nivel european, este armonizată şi compatibilă cu strategia europeană de vaccinare împotriva Covid-19. România acţionează în context european, pe picior de egalitate cu toate celelalte state membre. Astfel, vaccinul este sigur, gratuit, iar vaccinarea este voluntară”, mai precizează aceştia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este o mare minciuna ca vaccinarea este voluntara deoarece, desi inca nu a debutat bine vaccinarea, ca au si inceput sa apara articole in presa sau la TV ca nu vom mai putea calatorii cu avionul, spre exemplu, fara sa avem dovada vaccinarii. Prin urmare nu este obligatoriu, dar fara el nu mai pot fi un om liber, care sa calatoreasca, sau sa traiasca asa cum isi doreste. O alta problema este insistenta si importanta care i se da acestui vaccin pentru o boala care afecteaza 0,05 la suta din populatia globului. Toate contradictiile de pe parcursul pandemiei iti creeaza suspiciuni.
1
0
tanti zita,tanti zita ai cazut si ti ai rupt pi zida.intzeapa pe ma ta,shalom.
4
0
astia de jos vaccinati-va voi cu vaccinuri scoase pe repede inainte de firme care pana acum au facut numai vaccinuri pentru animale, ca cele specializate in vaccinuri umane s-au abtinut, asa ca spor la ivomec !!!!
4
2
carnatul asta de medic este erou intre cohortele de idioti de pe FB.
7
3
tot ce se spune despre fake news poate sa fie adevarat tot ce nu le convine celor din guvern zic fake news si gata au scapat eu unul nu mam vaccinat niciodata nici antigripal si nam patit nimic dar la un vaccin in nici un an sa treaca inca 8-9 ani szi sa nu pateasca nimeni niciodata ceva poate...dar nici asa nu cred ca ma voi vaccina
9
6
Numai tarani cu 3 clase care au cunostiinte avanstate de genetica, mai ales in mARN. Voi nu stiti lucruri elementare in schimb va dati cu parerea in virusologie. Papagalilor, nu va vaccinati, actioneaza oricum selectia naturala.
7
10
...cata prostie omeneasca exista...si mai grav este cand medicii de familie distribuie pacientilor acest FAKE NEWS...!!!
6
11
ce medici doctoranzi sunteti mancarati cu totii p..la lui pai! iar el pe a tuturor de nesimtit, va dati cu parerea ca grajdarii la masini!
2
8
Asaspusul medic este un trol idiot util Rusiei. pe de alta parte e bine ca specimene de genul asta nu se vaccineaza , nu toti dar cativa vor muri ceea ce este foarte bine pentru societate
8
8
Nu e adevarat? Cum pula nu e un experiment? Adics tu faci teste ani de zile pentru alte vaccinuri iar pentru covrigu19 il scoti in 6 luni. E fix experiment
16
7
sa isi faca medicii din spitalul judetean intai! la cati bani primesc de la stat si ce munca putina presteaza, macar sa stim ca a facut cineva pe cobaiul! dupa 1 an ne facem si noi!
17
8
ati uitat ca medici de familie sint niste incompetenti trintoricare mureau de foame dupa revolutie,nimeninu.i baga in seama.Asta deoarece nu stiu nimicn.au nici o calificare prost facultate,sint puturosi!Asa ca pesedeaua. a infiintat medicina de famikie,sa.i scoata din foame pe astia.Si acum au ramas la fel,iau bani de pomNa,iar cind ai treaba cu eiodata la n ani,nu ai cu cine vorbi.Si chiar daca vorbesti,habar n.au. muriti ba!
14
10
Sa vorbesti de vaccin impotriva unui virus raspandit masiv in toata lumea timp de un an este o eroare. Este firesc sa se teama toti medicii si personalul medical de o solutie ce contine fragmente de virusi in conditiile in care toti cei care lucreaza in spitale sunt infectati. Intrebarea mea este cine va fi injectat la vrajeala cu placebo si cine cu virusi?
20
5
Medicii din spitalele coit-19, asistentele il vor face primii,ei sunt cei din linia intai care s-au expus cel mai mult ,au luat si bonusuri mii de lei,merita sa faca toti vaciinul,ei sunt cu afaceri de morti covid si bani negrii.Primii cei mai chinuiti,expusi riscurilor, preaslavitii ca pe vremea lui ...,le-au inchinat si ode la tv acestor criminali,tortionari.Apoi cei de la DSP si restul care ne-au adus carantinarea judetului Constanta pe locul 1 in tara.Celor care ne-au furat sarbatorile,cumparaturile,bradul de Craciun.Celor care ne-au furat drepturile castigate in '89.
19
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108