REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prinţul Harry a primit despăgubiri substanţiale din partea unei agenţii de presă pentru fotografii cu locuinţa sa

Prinţul Harry a primit despăgubiri substanţiale din partea unei agenţii de presă pentru fotografii cu locuinţa sa

Replica API 17 mai 2019 | 00:00 419

Prinţul Harry

Prinţul Harry a primit despăgubiri substanţiale şi scuze din partea unei agenţii de presă care a realizat fotografii cu locuinţa acestuia fără acordul său, a anunţat miercuri Palatul Buckingham, relatează Reuters.

Avocatul ducelui de Sussex a declarat că Splash News and Picture Agency a închiriat un elicopter pe data de 9 ianuarie 2019 pentru a face fotografii şi a filma locuinţa privată a prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan, ferma Cotswolds din Oxfordshire, centrul Angliei.

"Publicarea acestor fotografii a subminat grav siguranţa şi securitatea ducelui şi a locuinţei în măsura în care ei nu mai pot locui acolo", a spus avocatul lui Harry într-o declaraţie în faţa instanţei.

"Proprietatea a fost aleasă de ducele de Sussex pentru el şi soţia sa având în vedere nivelul ridicat de intimitate pe care îl oferea, fiind situată într-o zonă retrasă, înconjurată de terenuri private, departe de orice zonă în care fotografii au acces", a mai spus acesta.

Splash "a fost de acord să plătească o sumă substanţială despăgubiri şi costuri de judecată şi a prezentat scuze ducelui", notează Press Association.

"Splash a recunoscut întotdeauna că această situaţie reprezintă o eroare de judecată şi a luat măsuri pentru a se asigura că nu se va mai repetata. Le cerem scuze ducelui şi ducesei pentru neplăcerile pe care le-am provocat", a anunţat agenţia de presă britanică.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai sa fie, nici casa nu trebuie fotografiata ? Dar ce statut au acesti indivizi ? Sunt stat in stat ?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108