REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PROBLEME pentru Cerasela Miron și Nicolae Chivu: Taverna SÂRBULUI, EXECUTATĂ de SPIT

PROBLEME pentru Cerasela Miron și Nicolae Chivu: Taverna SÂRBULUI, EXECUTATĂ de SPIT

Replica API 12 noiembrie 2021 | 15:22 6181

În urmă cu 10 ani, fosta polițistă de la Transporturi, ulterior ofițer la IPJ Constanța, Cerasela Miron, și Nicolae Chivu, fostul director al SC Dobrogeacoop, au intrat în atenția opiniei publice după ce au încercat să evacueze chiriașii din blocul situat pe bulevardul Tomis, bloc cunoscut sub denumirea de ”Furnica”. Cerasela Miron și Chivu sunt asociați în două firme, Chivu SRL, și Taverna Sârbului CDC. Firmă care a fost executată de SPIT, după ce nu și-a achitat dările la bugetul local.

Cerasela Miron

Anul 2020 a fost unul dificil și pentru polițista Cerasela Miron și Nicolae Chivu, patronii Tavernei Sârbului din Constanța. Au avut profitul pe minus și datorii de 226.294 lei, nemaireușind să-și achite dările la bugetul local. Așa se face că SPIT a deschis un dosar de executare silită, executare pe care societatea în baza căreia funcționează localului, Taverna Sârbului CDC SRL a contestat executarea, însă a pierdut.

Nicolae Chivu este acționarul majoritar al societății, cu 55 % din acțiuni, restul fiind deținut de Cerasela Miron. Taverna Sârbului este deținută, așa cum arătam și mai sus, de Nicolae. Cerasela Miron este acționar minoritar și la Chivu SRL.

Cerasela Miron a contractat un împrumut bancar anul acesta de 10.000 de euro, cu termen de achitare 2026. Tot din declarația de avere aflăm că ea are un apartament și o mașină cumpărată în 2000.

S-au judecat, ani de zile, pentru blocul Furnica, din inima Constanței

Reamintim că cei doi au intrat în atenția opiniei publice în urmă cu mai bine de 10 ani, fiind acuzați de mai multe fărădelegi puse la cale de fostul director al SC Dobrogeacoop (structură dezafiliată de Federalcoop), Nicolae Chivu, în complicitate cu Cerasela Miron - fostul purtător de vorbe al Poliţiei Transporturi, şi cu un fost executor judecătoresc cercetat penal, Adrian Romanescu.

clădirea din centrul Constanței, pentru care s-au luptat Chivu și Miron

Persoanele mai-sus menţionate puseseră stăpânire pe un bloc aflat în inima Constanţei, pe bulevardul Tomis, care ar fi aparţinut, de drept, Federalcoop. Blocul este locuit de chiriaşi, majoritatea fiind oameni în vârstă, foşti angajaţi ai Federalcoop, iar Chivu şi Miron, asociaţi în cadrul firmei Chivu SRL, ar fi măsluit o licitaţie publică, despre care ştiau numai ei, dat fiind că firma lor a fost singurul participant, astfel încât, cu girul executorului judecătoresc Romanescu, şi-au "adjudecat" imobilul şi i-au anunţat pe chiriaşi să le plătească lor chiria. Acest lucru se întâmpla în 2006.

Update:

Potrivit lui Chivu, au fost câștigate toate procesele ce vizează blocul cu pricina.

Update:

Legat de litigiul cu SPIT, Nicolae Chivu a declarat că nu este executat silit în contul unor datorii, și că Primăria îi cere bani pe o autorizație de funcționare pentru Taverna Sârbului pe care, de fapt, nu a obținut-o, întrucât anul trecut a avut localul închis. ”Mi-au cerut bani pe autorizația de funcționare. Nu vreau să plătesc din principiu, pentru că nu am funcționat anul trecut. Nu mi s-a emis autorizația. Am dreptul la apel”, a spus Chivu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taverna Sarbului nu e a lor. Cred ca i-ati confundat.
2
0
2 escroci bulangi
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468